eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
fotó: ügyészség
Nyitókép: ügyészség

Letépte az alkarját a gép, szörnyű baleset történt a diófeldolgozóban

Letépte egy karbantartó alkarjának egy részét a diófeldolgozó gép. A fonyódi ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a mezőgazdasági cég ügyvezetőjét.

Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó pénzbüntetést kért a férfire - írta a 24.hu.

A vádirat szerint az ügyvezető karbantartóként foglalkoztatta a megfelelő szakképzettséggel és orvosi alkalmassági véleménnyel sem rendelkező, speciális munkavédelmi oktatásban nem részesült férfit, akinek a feladatát képezte egy diófeldolgozó gépsor karbantartása.

A gépsor veszélyes terei azonban nem voltak megfelelő módon elhatárolva, a berendezés a szükséges védőburkolatok hiányában üzemelt, illetőleg a gépsor veszélyes helyeinek közelében nem került elhelyezésre vészleállító kapcsoló.

Ilyen előzmények után a férfi az üzemben lévő gépsoron végzett beállítást, amikor elveszítette az egyensúlyát és a kezében tartott villáskulcsot elkapta a diófeldolgozó szalag, majd azzal együtt berántotta a kezét a szalag és feszítődob közé.

A lap úgy tudja, hogy a férfi alkarjának egy részét tépte le a gép, és emiatt amputálni kellett a keze egy részét.

Címlapról ajánljuk
Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Az egyik pozsonyligetfalui (Petržalka) szavazókörben rosszul lett a választási bizottság egyik tagja, ezért kell meghosszabbítani a voksolás idejét.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 30. 17:40
×
×
×
×