eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
fotó: ügyészség
Nyitókép: ügyészség

Letépte az alkarját a gép, szörnyű baleset történt a diófeldolgozóban

Letépte egy karbantartó alkarjának egy részét a diófeldolgozó gép. A fonyódi ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a mezőgazdasági cég ügyvezetőjét.

Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó pénzbüntetést kért a férfire - írta a 24.hu.

A vádirat szerint az ügyvezető karbantartóként foglalkoztatta a megfelelő szakképzettséggel és orvosi alkalmassági véleménnyel sem rendelkező, speciális munkavédelmi oktatásban nem részesült férfit, akinek a feladatát képezte egy diófeldolgozó gépsor karbantartása.

A gépsor veszélyes terei azonban nem voltak megfelelő módon elhatárolva, a berendezés a szükséges védőburkolatok hiányában üzemelt, illetőleg a gépsor veszélyes helyeinek közelében nem került elhelyezésre vészleállító kapcsoló.

Ilyen előzmények után a férfi az üzemben lévő gépsoron végzett beállítást, amikor elveszítette az egyensúlyát és a kezében tartott villáskulcsot elkapta a diófeldolgozó szalag, majd azzal együtt berántotta a kezét a szalag és feszítődob közé.

A lap úgy tudja, hogy a férfi alkarjának egy részét tépte le a gép, és emiatt amputálni kellett a keze egy részét.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×