eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Román és bolgár gépjárművek lépik át a nagylaki határátkelőhelyet 2020. március 18-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében életbe lépett korlátozó intézkedések miatt az osztrák oldalon feltorlódott román és bolgár állampolgárok március 18-án hajnalig kelhetnek át Magyarországon az erre a célra kialakított humanitárius folyosón.
Nyitókép: Román és bolgár gépjárművek lépik át a nagylaki határátkelőhelyet 2020. március 18-án (MTI/Rosta Tibor)

Korrupt határőrök kerültek nagy bajba

A nagylaki határnál tavaly történt korrupciós bűncselekmények elkövetőire végrehajtandó börtönbüntetést kért az ügyészség.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult 2022-es ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség most emelt vádat két pénzügyőrrel, valamint három rendőrrel szemben. Az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyújtotta be a vádiratot.

A nyomozó ügyészség mind az öt vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést, valamint pénzbüntetés kiszabását, a rendvédelmi, adó- és vámhivatali foglalkozások gyakorlásától történő végleges eltiltást, továbbá vagyonelkobzást is indítványozott.

Az elkövetések idején – 2022 májusa és júniusa között – hivatásos állományban lévő, a nagylaki határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőröket a sofőrök megvesztegették annak érdekében, hogy "gördülékeny legyen" az átkelés.

A vesztegetési pénz átadása után a vádlottak ellenőrzés nélkül, vagy rövid, felületes ellenőrzést követően engedték tovább a járműveket.

A gyanúsítottak elfogásakor, 2022. szeptember 13-án a nyomozó ügyészek több millió forintnak megfelelő készpénzt, ezen belül nagy összegű külföldi valutát foglaltak le.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×