eur:
393.91
usd:
368.6
bux:
66294.91
2024. április 25. csütörtök Márk
Prison Cell Bars - Black and White
Nyitókép: DanHenson1/Getty Images

Az ágyban fojtotta meg 21 évvel fiatalabb feleségét

Tíz év börtönre ítélték a feleségét Ököritófülpösön megölő férfit.

Nem jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2022-ben családi házukban megfojtotta a feleségét a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ököritófülpösön.

A törvényszék közleményében azt írja, a bírói tanács a vádlottat emberölésben mondta ki bűnösnek, és kizárta feltételes szabadságra bocsátásásának lehetőségét.

Az ítéleti tényállás szerint a férfi és a nála huszonegy évvel fiatalabb nő házassága 2021 nyarán a vádlott irracionális féltékenysége miatt megromlott. 2022. január 1-jére virradóra szóváltásba keveredtek, amelynek során a vádlott olyan erővel szorította meg a már ágyban fekvő felesége nyakát, hogy az asszony a helyszínen meghalt - olvasható a közleményben.

Ezután

a férfi sikertelenül próbálta megölni magát.

Reggel hét órakor telefonon értesítette a segélyhívót a gyilkosságról.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását, megbánását és az önfeljelentést, ugyanakkor súlyosító körülményként a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, valamint azt, hogy tettét közeli hozzátartozó sérelmére követte el.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×