INFORÁDIÓ
2021. december 5. vasárnap
Vilma

dohánybolt

rablás

visszaeső

rendőrség

Close-up Of Male Judge In Front Of Mallet Holding Documents

Az 1989-es halálbüntetését megúszta, de azóta sem tért jó útra

Infostart

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség sikeresen indítványozta az elsőfokú ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben egy férfi egy dohányboltot gáz- és riasztófegyverrel rabolt ki.

Az ügy érdekessége, olvasható a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében, hogy a férfit többszörösen minősülő emberölés bűntette és kifosztás bűntette miatt 1989-ben halálbüntetésre ítélték. Ugyanebben az évben a büntetését kegyelemből életfogytig tartó fegyházbüntetésre változtatták át. A büntetéséből 2009-ben feltételes szabadságra bocsátották. A feltételes szabadság ideje alatt elkövetett újabb bűncselekmények miatt kétszer börtönbüntetésre ítélték. Az életfogytig tartó fegyházbüntetése végrehajtásának a folytatására 2018. október 29-én kellett volna büntetés-végrehajtási intézetben jelentkeznie. A behívásnak nem tett eleget, szökésben volt, amikor a rablást elkövette.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi magához vette az engedély nélkül tartott gáz- és riasztófegyverét és egy szombathelyi dohánybolthoz ment. Ott maszkot húzott a fejére, az eladónőre szegezte a fegyvert, tőle a napi bevétel átadását követelte. A nő közölte vele, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa. A férfi ennek ellenére az eladót többször arcon lőtte, megütötte, súlyos sérüléseket okozott a nőnek. A férfi végül 185 655 forint bevétellel elmenekült a helyszínről. Az elsőfokú bíróság a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Védelmi fellebbezés miatt az eljárás másodfokon folytatódott. A Győri Ítélőtábla – az ügyészi állásponttal egyetértve – a különös visszaesőnek is minősülő férfi büntetését a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények halmazatára figyelemmel, helybenhagyta.

Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018