eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: ismeretlen

Sorozatgyilkosságot tárhattak fel a rendőrök

Tavaly augusztusban tartóztattak le egy hajléktalant, akinek több emberöléshez is köze lehet.

Nem helyezte szabadlábra a tavaly augusztus óta emberölés gyanúja miatt letartóztatott 46 éves E. Lászlót a Budai Központi Kerületi Bíróság. A Magyar Nemzet azt írta: a férfi letartóztatásának ideje lejárt volna, de a nyomozóhatóság bizonyítékai szerint legalább három gyilkossághoz is köze lehet, és szökésétől, valamint további jogsértések elkövetésétől tartva indítványozták a további fogva tartását.

A hajléktalan akkor került a hatóság látókörébe, amikor augusztusban a budapesti, Kámfor utcai romos vasúti telephelyen egy vérző férfira bukkantak. A sértett még élt, a mentőknek el tudta mondani, hogy arra ébredt, valaki mellkason szúrta. Kórházba szállították, életét több műtéttel lehetett csak megmenteni. A rendőrök a közelben rátaláltak E. Lászlóra, aki azt állította, egy ismeretlen alak rájuk rontott, megtámadta őt és a sértettet is, ő félelmében elfutott, nem látta mi történt. Később, mikor rájött, hogy áldozata túlélte a késelést, változtatott a vallomásán, és elismerte, hogy ő szúrt, de önvédelemre hivatkozott, bár ezt nem tudta semmivel sem alátámasztani. A rendőrök olyan bizonyítékokat találtak, melyek szerint a férfi egy régi sérelem miatti vita során szándékosan, emberölési szándékkal szúrta mellbe ismerősét.

Korábbi nyomozásoknál is felmerült a neve.

  • Tavaly május 27-én, szintén a Kámfor utcai telep mellett egy 29 éves hajléktalan férfi holttestére bukkantak. Az orvos szakértő szerint az áldozatot leszúrták, halála után kirabolták, az előző nap felvett ötvenezer forintos rokkantsági nyugdíja miatt ölhették meg.
  • Júliusban, ugyanezen a környéken megtámadtak egy harmadik hajléktalant is, aki elmondta, hogy egy idegen pénzt kért tőle, majd amikor ezt megtagadta, akkor a támadója megverte, arccsontját több helyen is eltörte, sőt, amikor a földre zuhant, elvette az értékeit is.

A rendőrség a helyszínek közelsége, az elkövetési mód, a rideg kegyetlenség, erőszakosság egyezése miatt jutott arra a következtetésre, hogy

mindhárom Kámfor utcai eset E. Lászlóhoz köthető.

A férfi neve ráadásul egy 2017-es esetnél is előkerült már, akkor egy józsefvárosi önkormányzati lakáshoz hívtak mentőt. Az ott élő férfi két hajléktalant is befogadott, ezek egyike, E. László volt, aki megverte szállásadójukat, majd hajnalban elment otthonról. A sértetthez a másik befogadott hajléktalan hívott orvost, az áldozatot kórházba vitték, de két nap múlva meghalt. E. László tagadta a bűncselekmény elkövetését, tanúja nem volt a bántalmazásnak, ekkor még nem volt elég bizonyíték a gyanúsításhoz.

A BRFK a négy ügyet összevonta, és E. Lászlót nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel és két védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják. A férfi egyik esetben sem tett részletes vallomást, kihallgatásai során rendre tagadta az életellenes bűncselekmények elkövetését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×