eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Hamis parfümszállítmányt talált a Nemzeti Adó és Vámhivatal Budapesten 11 millió forint értékben 2020. januárjában
Nyitókép: NAV

A parfüm hazájába csempészték volna a hamisítványokat

Jelentős, 11 millió forintot érő hamis parfümszállítmányt foglaltak le a NAV pénzügyőrei.

Épp egy budapesti raktár előtt álló szlovák rendszámú furgont ellenőriztek pénzügyőrök, amelyről kiderült, hogy a szállítmánya, és a raktárban lévő több illatszer is hamis - adta hírül a közleményében a Nemzeti Adó és Vámhivatal.

A fuvarokmányok és a sofőr elmondása szerint a parfümöket (Gucci, Yves Saint Lauren, Chanel, Hugo Boss) Franciaországba szállította volna. A NAV munkatársai ezután a raktárban lévő több mint 4 000 illatszert is megvizsgálták, amelyekről sem a sofőr, sem a furgonba pakoló két személy sem tudta megmondani, hogy kinek a tulajdonában vannak.

A parfümökről a szakértő egyértelműen megállapította, hogy azok mind hamisítványok, értékük pedig eléri a 11 millió forintot.

A pénzügyőrök a járműben és a raktárban lévő mintegy 5 000 üveg hamis parfümöt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×