eur:
368.80
usd:
344.03
bux:
48475.21
2023. június 7. szerda Róbert
Rétisas (Haliaeetus albicilla) a Pacsmagi Halastavak Természetvédelmi Területen, Tamási közelében 2015. február 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Nyomoz a rendőrség a Duna-Dráva Nemzeti Parkban megmérgezett vadak miatt

Természetkárosítás gyanúja miatt vizsgálódnak a hatóságok, miután több mérgezett állatot is találtak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei a múlt héten.

A rendőrség eljárást indított a Duna-Dráva Nemzeti Parkban elpusztult állatok ügyében - írja a Hvg.hu.

Mint azt az InfoStart a minap megírta, több mérgezett állatot is találtak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei. Róka, szarka és barna rétihéja is van az áldozatok között. Mindegyik állaton látható volt a mérgezés tünete, a madaraknál a görcsbe rándult ujjak, a rókáknál az összehúzott testtartás utalt erre.

Az állatok pusztulásának okáról csak az állatorvosi szakvélemény után lehet egyértelműen biztosat állítani, addig is a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megtette a bejelentést az illetékes Rendőrkapitányság felé. Az eset kapcsán a Paksi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást természetkárosítás bűntett gyanúja miatt.

Címlapról ajánljuk
Felmérhetetlen katasztrófa, 60-80 település, 40 ezer ember
helyszíni jelentés a gátszakadás után

"Felmérhetetlen katasztrófa, 60-80 település, 40 ezer ember"

Nova Kahovkából jobbára Mikolajev felé menekülnek az emberek a keddi gátszakadás után, a fogadó városban tartózkodó Lehel László szerint ma még nem is látszik, mekkora a baj, az ukránok szervezettsége és segítőkészsége azonban tompít a kialakult válsághelyzeten. Elértük a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetőjét.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×