INFORÁDIÓ 
2019. december 13. péntek
Luca, Otília

Folytatódik a bírósági eljárás Balla Irma meggyilkolása ügyében

InfoRádió / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Ma kezdődik a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfi büntetőpere a Nyíregyházi Törvényszéken.

A vádirat szerint a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolt D. Lajos 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre debreceni otthonában. Feszítővassal többször fejen ütötte, majd olyan erővel szorította meg a nyakát, hogy a nő azonnal meghalt. A férfi elvette az asszony telefonját, mp3-lejátszóját és húszezer forintot, majd a lakást kulcsra zárva távozott.

A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő D. Lajossal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség.

Balla Irma meggyilkolásával korábban az áldozat fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolták meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt 12 év fegyházra ítélte, de a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla új eljárást rendelt el az ügyben. A megismételt elsőfokú eljárásban a Debreceni Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat, a döntést az ítélőtábla jóváhagyta.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2013 novemberében ismét nyomozást rendelt el az ügyben. A korábbi és az időközben beszerzett bizonyítékok alapján tavaly februárban a 36 éves debreceni D. Lajost gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Az áldozat fia ellen folyó eljárás alatt D. Lajos kétszer is beismerte a gyilkosságot, ám később visszavonta vallomásait.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018