eur:
390.96
usd:
366.82
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Lánchíd Budapesten, háttérben a Parlament épülete 2023. augusztus 16-án, három nappal a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete előtt. Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét augusztus 19. és 27. között rendezik.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megint csúnyán beszélt egy momentumos a parlamentben

Az akkumulátorgyárakról és az önálló határőrségről is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Azonban megint kicsűszott egy káromkodás az ülésteremben.

Lőcsei Lajos (Momentum) a Borsod megyei Alsózsolcára tervezett akkumulátor-hasznosító üzem ügyében bírálta Csöbör Katalint, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselőjét, akit azzal vádolt, hogy nem az üzem ellen tiltakozó helyiek érdekeit képviseli, hanem "helytartóként" viselkedik.

A képviselő a mondandóját egy "hú basszussal" kezdte - legalábbi ezt szúrta ki az Index.

Felhívta a figyelmet arra: 3100-an írták alá az üzem létesítése elleni petíciót, és sem a családjukért és egészségükért aggódó helyiek, sem az alsózsolcai polgármester, sem a képviselőtestület nem kér az üzemből.

Hozzátette: Csöbör Katalin az üggyel kapcsolatban szervezett két korábbi lakossági fórumon sem vett részt, majd amikor október elején mégis elment egyre, akkor is csak "mellébeszélésre, ködösítésre és az önkormányzat hibáztatására" telt tőle.

A kormánypárti politikustól azt kérdezte: mit csinált a számára átadott petícióval és miért nem saját választóit képviseli.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy reagált: Csöbör Katalin több alkalommal győzött az említett választókerületben, miközben a baloldal eddig nem kapott kormányzati lehetőséget.

Szerinte ha van párt, ahol felmerül a helytartóság kérdése, akkor az nem a kormánypárt, hanem éppen a Momentum, amely kampányolt román pártok mellett a magyarok ellenében, az olimpia budapesti megrendezése ellen, valamint az ukrajnai háborúba fegyvereket küldött volna. Ezek után jön azzal, hogy ki a helytartó? - tette fel a kérdést.

Kijelentette: a kormány azon dolgozik, hogy munkahelyteremtő beruházásokat hozzon Magyarországra. A tét most az, hogy Magyarországon is jelen lesznek-e a jövő iparágai - hangsúlyozta az államtitkár, aki szerint a Momentum ebbe a versenybe be se nevezne, hanem "simán végignézné", hogy több százezer ember elveszíti a munkahelyét - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×