eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
fotó: Frissmédia
Nyitókép: Frissmédia

Eltemették a csomagtartóban hurcolt kisfiút

A kisfiút hófehér koporsóban, református szertartás mellett helyezték örök nyugalomra az ilki temetőben.

Ahogy arról az Infostarton több cikkben is beszámoltunk, április 15-én, Nyíregyházán egy városi terepjáró csomagtartójában halott kisfiút találtak. Később kiderült, hogy a gyerek nevelőanyja előtte két napig, sokkos állapotban autózott a kisfiú élettelen testével.

Sajtóhírek szerint a gyerek megfulladhatott, de a körülményeket még vizsgálják a rendőrök. A fulladásról a nő beszélt, azt állítva, hogy egy csont akadt meg a gyerek torkán.

A Frissmédia most arról számolt be, hogy a két és fél éves gyereket eltemették. "Sanyika hivatalos gyámja a családdal közösen szervezte a szertartást."

A helyi lap eddig kevésbé ismert információkkal is szolgál a gyerekről. Eszerint a nevelőszülők egy nyíregyházi társasházban élnek, és a saját két gyermekük mellé vállaltak még két nevelt gyermeket úgy, hogy a nevelőanya 28 hetes terhes.

A kisfiú mindig is alultáplált volt, mert bár voltak fogai, nem tudott rágni.

Szellemileg nem voltak jelei, de beszéde nem a korának megfelelően alakult, gyakorlatilag rendkívül nehezen kommunikált. Ilyen előzmények után került Sanyika, akit Armandónak is hívtak, a nevelőszülőkhöz.

A lap még arról is beszámolt, hogy jelenleg két nyomozás is zajlik. Az egyik Sanyika halálának körülményeire irányul, a másik vizsgálat a gyermek fogantatásának hátterét és az apa kilétét próbálja meg felderíteni. A gyerek vér szerinti anyja ugyanis 17 éves és valószínűleg már 14 éves kora előtt élt szexuális életet.

Az ügyészség legutolsó közlése szerint "nem merült fel olyan körülmény, hogy bűncselekmény áldozata lett volna a gyerek".

A 24.hu pedig arról ír, hogy még mindig kórházban van a 34 éves nevelőanya. A lap úgy tudja, hogy a minősített segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsított nő mind a mai nem tett vallomást az egészségi állapota miatt, és elmeorvos fogja vizsgálni majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×