eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Gyanúsítás és megcáfolt álhírek a Nyíregyházán holtan talált kétéves kisfiú ügyében

A nevelőanyát segítségnyújtás elmulasztásának minősített bűntettével gyanúsítják, de nem tett vallomást, viszont őrizetbe sem vették. Az áldozat egyéves testvére szerencsére teljesen egészséges.

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség annak a kétéves kisfiúnak a nevelőanyját, akit holtan találtak szombat reggel a nyíregyházi rendőrök egy terepjáró csomagtartójában. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint fulladás okozta a kétéves kisfiú halálát, és a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának minősített bűntette miatt hallgatta ki a gyerek nevelőanyját.

A gyanúsítottat a rendőrség nem vette őrizetbe, mert előrehaladott terhessége miatt a fogva tartása egészségügyi szempontból sem volt indokolt. A nevelőanya nem tett vallomást, de nem élt panasszal. Akár öt évet is kaphat, ha bebizonyosodik a bűnössége.

A Blikk azt írta, az eddig beszerzett bizonyítékok szerint a kétéves gyermek legalább 24 órával a holttest megtalálása előtt is halott volt, de az sem kizárt, 48 órával korábban állt be a halál, ennek pontos időpontját igazságügyi orvostani szakértői vizsgálat állapíthatja majd meg.

Az ügyészség szerint az elsődleges orvosszakértői vélemény megállapította, hogy fulladás okozta a gyermek halálát. Részletes vélemény még nincs arról, hogy csont, hús vagy élelmiszer akadt meg a gyermek torkán. A halál a bűncselekmény tényének hatóság általi észleléséhez képest jóval korábban állhatott be.

A gyanúsított másik gyermekét, az elhunyt kisfiú testvérét, egy egyéves kislányt a rendőrség vitte el kórházba a nyomozás elrendelése után. A híresztelések ellenére ő nem a csomagtartóból került elő, hanem az autó gyerekülésében utazott, ott talált rá a rendőrség. Nem volt rajta semmiféle külső sérülés, egészségi állapota, fejlettsége rendben van, nem helytállóak az alultápláltságról szóló információk.

A nevelőapát a hatóság nem gyanúsította meg, tanúként hallgatták ki. Azzal kapcsolatban, hogy a halál közvetlen ideje és a bűncselekmény észlelése közben eltelt idő alatt a nevelőszülők mit csinálták, miért nem jelezték a tragédiát azonnal a rendőrségnek, az ügyészség a nyomozás érdekeire való tekintettel nem nyilatkozott.

A gyerekek anyja egy 17 éves ilki lány, aki egy éve egy nyírségi anyaotthonban van a legkisebb gyerekével, a két másik gyerekét pedig, akiket az autóban találtak meg szombaton, januárban kiemelték a családból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×