eur:
394
usd:
363.45
bux:
66169.03
2024. március 4. hétfő Kázmér
Nyitókép: Guinness World Record

Egydolláros állat – ő a legapróbb kutya a világon

Pearl, azaz Gyöngy a kis csivava neve, aki bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is.

A floridai Orlandóban élő kutyát állatorvos mérte meg: mindössze 9,14 centiméter magas és hossza is csak 12,7 centiméter – írja a The Guardian.

Ez azt jelenti, hogy nem éri el egy távirányító hosszát: nagyjából akkora, mint egy egydolláros bankjegy, a mérettel pedig egyértelmű helye van a Guinness Rekordok Könyvében.

Talán nem meglepő, de a kiskutya anyjának testvérét, Millyt múlta felül – vagy inkább alul. 2020-as születésekor nem érte el a harminc grammot sem, de mostanra már 553 grammal éli mindennapjait. Gazdája, Vanesa Semler szerint a gyarapodást a csirkében és lazacban gazdag étrendjének köszönheti.

A kutyáját egy kis dívának nevező Semler szerint Pearl "kicsi, mint egy labda", és alig magasabb, mint egy teáscsésze. Pearl nemrég Milánóban bemutatkozott egy Guinness rendezte előadáson is, ahol a közönség tapsa ellenére is nyugodt maradt, ami lenyűgözte a publikumot, mivel a csivavákról köztudott, hogy harciasak és temperamentumosak.

Semler elmondta, hogy Pearl a szívében még mindig gyermek, bár idén hároméves lesz, és másik három kutyával él együtt.

Pearl a második csivava az Egyesült Államokból, aki a közelmúltba bekerült a hírekbe. Januárban a Guinness bejelentette, hogy az Ohióban élő, 23 éves csivavakeverék Spike a világ legidősebb kutyája. Néhány héttel később azonban egy 30 éves, Bobi nevű, Portugáliából származó kutya elvette ezt a címet Spike-tól.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×