eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Marilyn Monroe in a strapless dress and a hairstyle favored in the mid 1950s
Nyitókép: Bettmann/Getty Images

Hatvan éve hunyt el a világ legszexisebb színésznője

Hatvan éve hunyt el a filmtörténet egyik legkülönlegesebb csillaga, sokak szerint a valaha volt legszexisebb színésznő, a tragikus sorsú Marilyn Monroe.

Norma Jeane Mortenson 36 évesen, 1962. augusztus 4-én halt meg, azóta hat évtized telt el, de még mindig rejtélyek sokasága övezi a halálát, emlékeztetett a Marca.

Mitikus és történelmi volt az a pillanat, amikor Marilyn elénekelte a híres „Boldog születésnapot, elnök úr" című dalt John F. Kennedy amerikai elnöknek. Ám lehet, hogy ez volt az egyik olyan dolog, ami Monroe életébe került.

Minden bizonyíték arra utal, hogy 1962. augusztus 4-én 20:00 és 23:00 között halt meg. Állítólag a toxikológiai jelentés kimutatta, hogy a halál oka akut barbiturátmérgezés volt. Az ágya mellett üres gyógyszeres üvegeket találtak. Szobalánya augusztus 5-én a hajnali órákban fedezte fel Monroe élettelen testét.

Az igazságügyi orvosszakértői elemzés után a jelentésben az szerepelt, hogy a halál legvalószínűbb oka a gyógyszerek bevétele, s az öngyilkosság sem kizárt.

A véletlen túladagolás lehetőségét a szakértők kizárják, mivel a színésznő szervezetében talált adagok többszörösen meghaladták a végzetes határt.

Halála óriási hatást gyakorolt az akkori amerikai társadalomra, világszerte különféle összeesküvés-elméletek szövődtek.

Néhány nappal ezelőtt bemutatták a „Marilyn Monroe rejtélye: A meg nem hallgatott szalagok” című dokumentumfilmet, ezen kívül is korábban nem publikált információk láttak napvilágot arról az estéről.

A film Anthony Summer újságíró hanganyagát dolgozza fel, aki a színésznő rejtélyes halálát nyomozta.

Ennek a dokumentumfilmnek az egyik kulcspontja, hogy JFK és testvére, Robert szerepet játszott Marilyn halála valódi okának eltussolásában. Bizonyíték nincsen rá – marad a feltételezés, ami azon alapszik, hogy a JFK és Marilyn Monroe közötti kapcsolat akkoriban nyilvánvaló volt.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×