eur:
393.2
usd:
363.33
bux:
65862.74
2024. február 29. csütörtök Elemér
Marilyn Monroe in a strapless dress and a hairstyle favored in the mid 1950s
Nyitókép: Bettmann/Getty Images

Hatvan éve hunyt el a világ legszexisebb színésznője

Hatvan éve hunyt el a filmtörténet egyik legkülönlegesebb csillaga, sokak szerint a valaha volt legszexisebb színésznő, a tragikus sorsú Marilyn Monroe.

Norma Jeane Mortenson 36 évesen, 1962. augusztus 4-én halt meg, azóta hat évtized telt el, de még mindig rejtélyek sokasága övezi a halálát, emlékeztetett a Marca.

Mitikus és történelmi volt az a pillanat, amikor Marilyn elénekelte a híres „Boldog születésnapot, elnök úr" című dalt John F. Kennedy amerikai elnöknek. Ám lehet, hogy ez volt az egyik olyan dolog, ami Monroe életébe került.

Minden bizonyíték arra utal, hogy 1962. augusztus 4-én 20:00 és 23:00 között halt meg. Állítólag a toxikológiai jelentés kimutatta, hogy a halál oka akut barbiturátmérgezés volt. Az ágya mellett üres gyógyszeres üvegeket találtak. Szobalánya augusztus 5-én a hajnali órákban fedezte fel Monroe élettelen testét.

Az igazságügyi orvosszakértői elemzés után a jelentésben az szerepelt, hogy a halál legvalószínűbb oka a gyógyszerek bevétele, s az öngyilkosság sem kizárt.

A véletlen túladagolás lehetőségét a szakértők kizárják, mivel a színésznő szervezetében talált adagok többszörösen meghaladták a végzetes határt.

Halála óriási hatást gyakorolt az akkori amerikai társadalomra, világszerte különféle összeesküvés-elméletek szövődtek.

Néhány nappal ezelőtt bemutatták a „Marilyn Monroe rejtélye: A meg nem hallgatott szalagok” című dokumentumfilmet, ezen kívül is korábban nem publikált információk láttak napvilágot arról az estéről.

A film Anthony Summer újságíró hanganyagát dolgozza fel, aki a színésznő rejtélyes halálát nyomozta.

Ennek a dokumentumfilmnek az egyik kulcspontja, hogy JFK és testvére, Robert szerepet játszott Marilyn halála valódi okának eltussolásában. Bizonyíték nincsen rá – marad a feltételezés, ami azon alapszik, hogy a JFK és Marilyn Monroe közötti kapcsolat akkoriban nyilvánvaló volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Kitart a részvénypiaci rali vagy jön a pofára esés? Így látják a magyar profik

Kitart a részvénypiaci rali vagy jön a pofára esés? Így látják a magyar profik

Nincs egyetértés a hazai profi befektetők között annak kapcsán, mennyire vannak túlhúzva a részvénypiacok, de azért az óvatosabb hangok szerint egyre nő a negatív meglepetések esélye. Mindeközben a portfóliómenedzserek szerint a kötvénypiacok a kijózanodás pillanatát élik. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a befektetők egy tökéletesen időzített, hibátlanul végrehajtott monetáris politikát várnak a fejlett piacokon, és ebből nagy pofára esés lehet – derül ki a februári portfólió-ajánlókból. A magyar portfóliómenedzserek most inkább a kötvényeket súlyozzák felül, a részvényekkel már óvatosabbak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×