eur:
389.22
usd:
363.72
bux:
68243.88
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyorshajtás okozhatta a szlovákiai buszbalesetet

Súlyos autóbusz baleset történt nyugat-Szlovákiában. A tragédiában legalább négyen meghaltak, huszonhárman pedig megsérültek.

A tragédia éjfél után, egy órakor történt. A Bártfa és Prága között közlekedő cseh távolsági busz nem messze Trencséntől, a szlovák-cseh határ közelében eddig ismeretlen okokból lesodródott a szűk, kanyargós útról és felfordult.

A busz 47 utasa közül hárman a helyszínen meghaltak, egy személy kórházba szállítás után vesztette életét. Az első jelentések 5 halottról szóltak, ám a legutóbbi hírek szerint a súlyosan sérült férfi állapotát sikerült stabilizálni, és jelenleg nincs közvetlen életveszélyben.

Összesen 23-an sérültek meg, közülük 16-an kórházi ápolásra szorulnak.

A trencséni rendőrség közleménye szerint az áldozatok - 3 férfi és egy nő - minden valószínűség szerint szlovák állampolgárok. A két sofőr sértetlen maradt, kihallgatásukat már kezdte a trencséni rendőrség.

Az alkoholteszt negatív eredményt eredményt hozott. A busz a brnói székhelyű Student Agency társaság üzemeltette, amelynek több járata Magyarország területén is közlekedik.

Az első feltevések szerint a balesetet gyorshajtás okozta, a sofőr elveszítette az uralmát a jármű fölött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×