eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Leszakadt egy oldalfal a Tűzoltó utcában, meghalt egy ember - képek

Leszakadt egy bontás alatt lévő ház oldalfala Budapesten, a Tűzoltó utcában kedden délután; egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek. A rendőrök az utcát lezárták a forgalom elől.

A bontáson dolgozó egyik munkást súlyos sérülésekkel szállították kórházba - mondta el az InfoRádiónak Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Napközben még nem tudták, hány ember lehet a romok alatt, mert a munkások vezetői sem rendelkeztek pontos információkkal a létszámról. A kutyák mindenesetre találtak a romok alatt egy sérültet, akinek a kimentését nehezítette az omlásveszély.

A mentést irányító tűzoltóparancsnok szerint késő délutánra úgyy tűnt, nincs több ember a romok alatt, mert a speciális mentők kereső kutyái már ezt nem jelezték.

Bérczi László tájékoztatása szerint a háromemeletes és pinceszintes épület előtt több tűzoltóautó várakozik, a védőruhában lévő tűzoltók kötelekkel és alpinista technikával próbálják végezni a mentési munkálat, de hamarosan elvonulnak, ugyanis több sérültet nem találnak. Hozzáfűzte, hogy az épület életveszélyessé vált, ezért a mentés befejezése után lezárják, és a rendőrségnek átadják a területet.

A bontást és építést végző cég emberei az MTI-nek azt mondták, hogy még a délelőtt folyamán egy statikus is megvizsgálta az épületet, és a bontási tervek alapján kijelölte, hogy milyen munkafolyamatok szerint végezzék a feladatot.

Megjelentek a katasztrófaturisták

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, hogy a ház bontását egy cég alvállalkozói végezték. Bérczi László, a mentést irányító tűzoltóparancsnok azt mondta, hogy a helyszínen nem találták az építésvezetőt, így azt sem tudni, hogy volt-e a baleset bekövetkeztekor olyan ember a helyszínen, aki irányította a munkálatokat. A helyszínen tartózkodnak a munkavédelmi felügyelőség szakemberei is, akik a tűzoltók levonulása után azonnal megkezdik a helyszíni vizsgálatot.

A rendőrség a Tűzoltó utca egy részét teljesen lezárta a forgalom elől, így gyalogosok sem léphetnek az elzárt területre. Akik a közelben laknak, azok igazolványuk felmutatásaival térhetnek haza otthonaikba. A Márton utca és a Tűzoltó utca kereszteződésénél, pár méterre a baleset helyszínétől az újságírók és a fotósok számára kijelöltek egy helyet, ahonnan rálátni a bontandó épület utcafrontjára, így az is látható, ahogy a tűzoltók felszereléseiket már az autóikba pakolják.

A baleset hírére néhány katasztrófaturista is megjelent, őket a rendőrök többször megkérték, hogy távozzanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×