eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A kórházban azt mondták neki: ha orvost akar, hívjon mentőt

Egy idős brit férfi éppen a kórházi váróteremben várta, hogy lánya hazavigye, amikor rosszul lett. Derek Ogley-nak, akit egy órával azelőtt bocsátottak el gyógyultan, azt mondták: ha orvost akar, hívjon mentőt, és vitesse magát a sürgősségire.

A 70 éves férfi lánya először nem hitt a fülének, amikor a nővérek azt mondták neki, hogy mivel apját hivatalosan elbocsátották a kórházból, már nem számít páciensnek, és nem látják el. A nő hitetlenkedve hallgatta, hogy mentőt kellene hívnia, hogy átszállíttassa apját a sürgősségire.

Idős apjának azonban erős fájdalmai voltak, így nem állt le vitatkozni a hajthatatlannak tűnő nővérekkel, hanem egyszerűen saját kocsiján átvitte apját a három percnyire lévő sürgősségi szárnyba.

Apjánál - akit az előző négy nap a kórházban mellkasi fájdalmakkal kezeltek - hasnyálmirigy-gyulladást diagnosztizáltak, és újabb két hétre kórházba került. Az orvosok később azt mondták a családnak, hogy akár bele is halhatott volna az idős férfi, ha nem látják el időben.

Derek Ogley elmondta: már azelőtt jelentkeztek a fájdalmak, hogy "gyógyultan" elbocsátották volna az első alkalommal. Ám hiába szólt a nővéreknek és az orvosoknak, csak fájdalomcsillapítót kapott, és azt mondták neki: ha nem múlik el a fájdalom, menjen el háziorvosához.

A szabályos eljárás

A kórház szóvivője szerint azonban ez a szabályos eljárás: ha valakit elbocsátanak, akkor azt csak a sürgősségi osztályon keresztül vagy a háziorvosa beutalására vehetik fel ismét.

"Nem vihetik őket egyszerűen vissza az osztályra, ahol feküdtek, az káoszt teremtene" - hangsúlyozta a szóvivő. Arra nem tért ki, hogy a rendszer nyilvánvalóan arra épít, hogy a betegek gyógyultan távoznak az intézményből.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×