eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megaüzlet a halál

Kurt Cobain átvette a vezetést Elvis Presley-től azoknak a hírességeknek a listáján, akik még haláluk után is hatalmas összegeket keresnek. A Nirvana énekese, aki 12 évvel ezelőtt követett el öngyilkosságot, az elmúlt egy évben több mint 26 millió fontot, azaz több mint 10 milliárd forintot keresett.

A 29 éve halott Elvis Presley, aki 2005 októbere és 2006 októbere között 22 millió fontot, vagyis több mint 8 milliárd forintot hozott örököseinek, négy évig tartotta az első helyet a legtöbbet kereső halott hírességek listáján.

Kurt Cobain a rekordbevételt elsősorban annak köszönheti, hogy özvegye, Courtney Love idén áprilisban eladta a Nirvana-dalok kiadási jogainak 25 százalékát egy New York-i kiadónak.

A Forbes.com által összeállított listán azonban nem csak a szórakoztatóipar egykori nagy alakjai szerepelnek.

Az ötödik helyen ott van például Albert Einstein is 10,5 millió fonttal, azaz több mint 4 milliárd forinttal, amelyet többek között a népszerű Baby Einstein oktató videólicenc díja hozott a tudós örököseinek.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Első útján elsüllyedt a hadihajók Titanicja, de csaknem 400 évvel később szemtől szemben megcsodálhatjuk

Első útján elsüllyedt a hadihajók Titanicja, de csaknem 400 évvel később szemtől szemben megcsodálhatjuk

Első útjára indult a maga korának egyik legmonumentálisabb hajója, de célt már nem érhetett, mert elsüllyedt, legénysége és utasai közül pedig számosan odavesztek. Nem, most nem a Titanicról lesz szó, hanem egy csaknem 300 évvel korábban épült hajóról, a Vasáról, melyet kora egyik legnagyobb hadihajónának szánt II. Gusztáv Adolf, az 1600-as évek elején uralkodó svéd király. Ahogy a Titanicnál, a nagyravágyás a Vasa esetén is katasztrófához vezetett, a hajó mindösszesen 1300 métert tett meg Stockholm partjainál. Ami azonban akkor tragédia volt, a mai nemzedékeknek történelmi szerencse, a hajó ugyanis majdnem teljes épségében megmaradt, több mint 60 éve felhozták hullámsírjából, ma pedig megcsodálható a Stockholmban külön erre a célra épített Vasa Múzeumban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×