eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kétmilliót költöttek el, hogy behajtsanak 40 forintot

Húsz hónap, hét tárgyalás és 5.700 font, azaz több mint 2,2 millió forint perköltség - ennyi időt és pénzt szánt egy brit önkormányzat arra, hogy megpróbáljon behajtani egy 10 pennys, vagyis kevesebb, mint 40 forintba kerülő parkolójegy miatt kiszabott büntetést.

Nick Newby nem látta a parkolási díjfizetésre felszólító táblát, így nem is vett parkolójegyet még tavaly februárban, amikor egy mirfieldi parkolóban hagyta autóját. Mikor visszaért a gépkocsihoz, egy 25 fontos, azaz csaknem 10 ezer forintos büntetést talált rajta.

A 46 éves férfi igazságtalannak ítélte a büntetést, mivel úgy vélte: nem volt nyilvánvaló módon kitáblázva, hogy fizető parkolóról van szó, sőt, egy tábla azt a látszatot keltette, mintha a szomszédos élelmiszerbolt parkolója volna.

Így bíróságra került az ügy. Első fokon 50 font, azaz majd 20 ezer forint büntetés, és 250 font perköltség megfizetésére kötelezték a férfit, aki fellebbezett.

Másodfokon a bíró helyben hagyta a büntetést, elfogadva az önkormányzat érvelését, miszerint 55 ezer ember észrevette a fizetésre felszólító táblát.

A bíró ugyanakkor igazat adott az alperesnek is abban, hogy nincs elég feltűnően kitáblázva: fizetni kell a parkolásért, így az 5.700 fontos, vagyis több mint 2,2 millió forintos perköltséget az önkormányzatnak kell fizetnie.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×