eur:
388.52
usd:
361.02
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Húszezer gyerek nem tudja, hogy a fővárosban él

A brit gyerekek 20 százaléka nem tudja megmutatni a térképen, hogy hol van Nagy-Britannia, és 10 százalékuk egyetlen földrészt sem tud megnevezni - derült ki egy megdöbbentő eredményeket hozó felmérésből.

Az ezer 6 és 14 év közötti gyermek megkérdezésével készült felmérés során a gyerekek 40 százaléka nem tudta hol van az Egyesült Államok, és csaknem felük Kínát sem tudta beazonosítani.

Voltak olyan brit gyerekek, akik nem tudták, hogy Anglia fővárosa London, a felmérés alapján pedig 20 ezer londoni gyereknek fogalma sincs arról, hogy a szigetország fővárosában él.

A földrajzi tudásbeli hiányosságok komoly kérdéseket vetnek fel az oktatás minőségével és a tantervvel kapcsolatban, illetve megerősítik az Ofsted oktatási felügyeleti szerv értékelését, amely a legrosszabbul tanított tantárgyként a földrajzot emelte ki.

A National Geographic Kids magazin megrendelésére készült felmérésben a fiúk egy kicsit jobban teljesítettek: 65 százalékuk tudta helyesen meghatározni számos ország - köztük Franciaország, Kína és Irak - helyét a világban, míg a lányoknak "csupán" 63 százaléka nyújtott ugyanilyen teljesítményt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×