eur:
389.68
usd:
362.02
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hogyan építsünk csokikunyhót? - képgalériával

Négy olasz, aki egy túlélő tanfolyam keretében rendszeresen tanítja, hogyan kell hagyományos eszkimó jégkunyhót építeni, most csokoládéból készített el egy életnagyságú csokoládékunyhót.

"Sokkal nehezebb volt megépíteni, mint egy hagyományos jégkunyhót" - mondta Marco Fanti, a csokikunyhó egyik alkotója.

A túlélőtanfolyamokat szervező Fanti és kollégái 23 óra alatt építették fel mintegy 330 csokoládétéglából a világ első csokikunyhóját a perugiai Eurochocolate vásárra, ahol számos más csokoládéalkotás és rengeteg csokoládés esemény várja a látogatókat egy héten át.

Egy "sima jégkunyhó" megépítése általában 3-4 órát vesz igénybe a csapatnak. Rádaásul a csokiváltozat nem is sokkal tartósabb: 30 fok fölött az is elolvad.

Azt, hogy a kiállítás végén mi lesz a 3,6 tonnás csokikunyhóval, egyelőre nem tudják az építők, mindenesetre van még 5 napjuk, hogy eldöntsék.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×