eur:
389.1
usd:
362.25
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Meglőtte a tolvajokat a halőr

Lábon lőtt két orvhalászt egy halőr a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gelej egyik halastavánál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az utóbbi időben meglszaporodott hallopások miatt az elmúlt hétvégén az éjszakai órákban a geleji tónál a halőrrel közös járőröztek a rendőrök - mondta Kompoltiné Jakab Ilona.

A szolgálat alatt arra lettek figyelmesek, hogy négy férfi lopakodik a tó partján, akik - miután a rendőrök igazoltatásra szólították fel őket - futásnak eredtek.

A rendőrök és a halőr üldözőbe vették a férfiakat, de futás közben a halőr elesett, és a nála lévő sörétes, duplacsövű vadászfegyvere elsült.

A gumilövedékek megsebesítették egy 33 éves és egy 32 éves férfit. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a lábsérülések nyolc napon belül gyógyulnak.

A férfiakkal szemben lopás kísérlete miatt indított eljárást a tiszaújvárosi rendőrség.

A halőr fegyverét a rendőrség lefoglalta, fegyvertartási engedélyét bevonta, és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellene.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×