eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"A nő maradjon csöndben és ne tanítson férfit"

Egy amerikai baptista lelkész szerint nők nem taníthatnak férfiakat, ezért több mint 50 év munkaviszony után elbocsátotta egy vasárnapi iskola oktatóját.

Tim LaBouf a watertowni Első Baptista Templom lelkipásztora, egyben a New York állambeli város helyi tanácsának dolgozója, és úgy véli, hogy a Biblia elveit követte döntésénél.

A lelkész szerint a nők bármilyen pozíciót vállalhatnak az életben - de azt ne az egyházon belül tegyék.

"Hitem szerint szerint az a lehetőség, hogy a nők egyházi közegben lelki oktatást folytassanak, a templom ajtajában megszűnik, punktum" - fejtegette LaBouf temploma weboldalán.

Maradjon csendben, hódoljon be

"Pál apostol Timóteusnak írt levelét idézték: A nő tanuljon csendben és teljes behódolással. Nem engedem, hogy egy nő férfit oktasson, vagy hogy hatalma legyen felette, neki csendben kell maradnia" - mondta az elbocsátott 81 éves oktató, Mary Lambert a neki küldött felmondólevélből.

Az idős asszony elmondta: teljesen megdöbbentette a levél.

Autonóm templomok

Az állam baptista templomszövetségének vezetője szerint bár LaBouf tiszteletes nézetei valószínűleg nem túlzottan népszerűek, a templomok autonómiát élveznek, így ügyeikbe nem tudnak beavatkozni.

Hozzátette még, hogy több templom "agresszív módon biztosítja a nők vezető szerepét az egyházban."

Visszatérve Watertownba, a helyi templom vezetése közleményében tudatta, hogy a Biblia (állítólagos) tanítása csak kismértékben volt tényező Mary Lambert elbocsátásában.

"A keresztényi udvariasság arra kényszerít, hogy tartózkodjunk a nyilvános vádaktól vele szemben" - írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×