INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Macskát ölt és emberekre támadt egy ragadozó madár

Infostart / InfoRádió
Egy szökevény ölyv terrorizálja a nagy-britanniai Lichfield városát. A ragadozó madár eddig két futót támadt meg, egy háziállattal pedig végzett is. A helyiek most attól tartanak, hogy a kisgyerekeknek akár komoly sérüléseket is okozhat a madár.

Az egy méteres szárny-fesztávolságú Harris-ölyvre most szakemberek "vadásznak". Megpróbálják befogni, mielőtt komolyabb kárt okozna valakiben, vagy a hűvösebb őszi, téli idő beálltával elpusztulna. Természetes élőhelye ugyanis Közép- és Dél-Amerika, így melegebb éghajlathoz van szokva.

A szakértők szerint szokatlan, hogy emberekre támad az ölyv. Azzal magyarázzák a furcsa jelenséget, hogy valószínűleg egy solymásztól szökhetett meg, és így megszokta az ember közelségét. Az is lehet, hogy összetéveszti áldozatait gazdájával, ezért repül feléjük.

A két megtámadott futó ha nem is komoly sérülésekkel, de vérző fejjel került ki az ölyvvel való találkozásból. Egy helyi nő pedig szemtanúja volt, amint az ölyv végzett szomszédja macskájával, és a levegőbe emelkedett a háziállat élettelen testével.

"A macska csak ott lógott a karmai között. Még sohasem láttam ilyesmit. A csecsemők szüleinek és a kisállattartóknak nagyon vigyázniuk kell" - vélekedett az asszony.

A címlapról ajánljuk