eur:
389.05
usd:
361.98
bux:
67998.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tüdőrákos az antidohányosok vezére

Tüdőrákot állapítottak meg Allen Carr-nál. A most 73 éves brit férfi a dohányzásról való leszokás egyik eredményes módjának kidolgozójaként vált világszerte ismertté.

Carr az ötvenedik születésnapján, 23 éve hagyta abba a dohányzást. Addig naponta 100 cigarettát szívott el. A láncdohányosból a cigarettázás egyik legfőbb ellenzőjévé lett férfinak meggyőződése, ha akkor nem hagyja abba a dohányzást, már legalább húsz éve nem élne.

Carr úgy fogalmazott, hogy amióta leszokott, ő a világ legboldogabb embere. Ezt akkor mondta, amikor orvosa egy rutinvizsgálat során megállapította, hogy tüdőrákja van. Carr szerint nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy korábbi szenvedélyének mekkora része volt a betegség kialakulásában.

Az egykori tisztviselő a leszokás után kialakította a "Könnyű útnak" elnevezett módszerét, amelynek lényege, hogy a páciens meggyőzi magát, képes leszokni káros szenvedélyéről.

Két évtized alatt 30 országban 70 klinikán alkalmazzák már Carr módszerét. Tavaly 45 ezer ember szokott le a dohányzásról az Easyway-metódussal, köztük például Anthony Hopkins amerikai filmsztár vagy Richard Branson, az egyik legsikeresebb brit üzletember is.

Carr azt mondta: ha nem hagyja abba a dohányzást 23 évvel ezelőtt, akkor nem tudta volna felnevelni négy gyermekét és nem tudott volna örülni 11 unokájának.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×