eur:
393.14
usd:
366.26
bux:
66809.3
2024. április 26. péntek Ervin

Megszabadulnak ruháiktól a világsztárok

Szeretne olyan lenni, mint Audrey Hepburn? Esetleg Keira Knightley-re akar hasonlítani? Vagy úgy akar kinézni, mint Marilyn Monroe? Belebújhat a sztárok ruháiba.

Emlékszik arra a fekete koktélruhára, amelyet Audrey Hepburn viselt a Reggeli Tiffanynál című film nyitójelenetében? A dressz Hubert de Givency kreációja volt, s most árverésre bocsátják. Igaz, az ára 70 ezer font (azaz csaknem 28 millió forint) is lehet, az eladó legalábbis ennyit szeretne kapni érte.

Az öltözéket francia tulajdonosa árulja, aki az indiai szegények megsegítésére létrehozott jótékonysági szervezete számára gyűjt. A ruhára december 5-én lehet ajánlatot tenni a londoni Dél-Kensingtonban, a Christie's aukciós ház árverésén.

Keira Knightley, Marilyn Monroe és Judy Garland

De nem csak filmekben viselt öltözetek vásárolhatók meg. Kalapács alá került Keira Knightley vörös taft ruhája is, amelyben 2006-ban átvette az Oscar-díjat. A színésznő a ruhát felajánlotta az Oxfam segélyszervezetnek, amely kelet-afrikai, háború sújtotta országok lakóin segít a befolyt összegből. Az öltözéket májusban értékesítették, árát pedig 3800 fontról 4300-ra sikerült feltornázni.

Marilyn Monroe fehér ruhája is felejthetetlen, amelyet a Hét év vágyódás című filmben viselt. A szél fújta, bőszoknyás, nyakpántos öltözetet William Travilla tervezte. Az eredetije Debbie Reynolds színésznőnél van, de számos másolat készült róla, amelyeket internetes aukció keretében adtak el 2004-ben, összesen 37 ezer fontért, azaz csaknem 15 millió forintért.

Elkelt már Judy Garland kék-fehér kötényruhája is, amelyet a színésznő 17 éves korában az Óz, a nagy varázsló című filmben viselt. A ruhát egy 1999-es árverésen értékesítették. Kikiáltási ára 35 ezer font volt, végül azonban az azóta is ismeretlen vevő 140 ezer fontért, azaz csaknem 56 millió forintért vitte el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×