eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kiállítják az elefánt önarcképét

Elefántok által festett képeket mutat be egy edinburgh-i galéria. A festmények Thaiföldről érkeztek.

A festmények között van Paya önarcképe is. Paya egyike annak a hat elefántnak, amelyeket gazdáik megtanítottak arra, hogyan tartsák az ecsetet ormányukkal.

A hírek szerint az elefántok leejtik az ecsetet, amikor színt akarnak váltani.

Sokan nem hiszik el, hogy az elefántok képesek művészi alkotásokat létrehozni, különösen nem önarcképeket - mondta Victoria Khunapramot, aki a képeket Európába hozta.

Az elefántok nagyon intelligens állatok. A képeket nagy élvezettel és koncentrálással készítik el mindössze öt-tíz perc alatt. Az egyetlen dolog, amit nem tudnak, hogyan kell felvenni az ecsetet, így azt az ormányukba kell adni - tette hozzá.

Elmondása szerint az elefántokat művészek gyakoroltatták. Az állatok nyilvánosság előtt festenek, így kétség sem merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a festmények eredetiek-e.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×