eur:
388.49
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vér kell az összetört pandának

Kínai állatorvosok pandavérplazmát keresnek, hogy segíteni tudjanak azon az óriáspandán, amelyre betört koponyával és törött lábakkal találtak rá miután valószínűleg belezuhant egy szakadékba - adta hírül a kínai állami média.

A sebesült állatra turisták bukkantak rá július 1-jén az északnyugati Sanhszi tartományban, egy kilátóhely közelében. Az állat állapota azóta javult, de az orvosok nem tudják elvégezni rajta a szükséges műtéteket, mert hiányzik az ehhez szükséges vér.

A pandát tejjel és bambuszlevelekből meg búzalisztből álló keverékkel etetik, valamint intravénásan is kap tápanyagokat.

A 2002-es pandaszámlálás alkalmával 1.596 vadon élő óriáspandát írtak össze Kínában, amelyek nagy része Sanhszi, Szecsuán és Ganszu tartományok negyvennél több természetvédelmi területén él.

A kis szám miatt érthető, hogy miért olyan fontos mindent megtenni egy-egy panda életéért, és érzékelhetjük, mennyire nehéz lehet megfelelő "véradót" találni ilyen esetekben. Ráadásul az állatok zöme alig megközelíthető, erdős hegyekben él, távol a világtól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×