eur:
389.33
usd:
361.5
bux:
68509.47
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Négyszázmilliót csalt el a játékfüggő ügyintéző

Egy játékszenvedéllyel megvert angol ügyintéző egymillió fontot (több mint 400 millió forintot) sikkasztott munkaadójától, majd mindet eljátszotta az inteneten. Bryan Benjafield napi 17 ezer fontot (6 millió 800 ezer forintot) játszott el, ami több volt, mint éves fizetése.

Egymillió fontot (több mint 400 millió forintot) sikkasztott el egy kis építőipari cég alkalmazottja. Bryan Benjafield mintegy másfél éven keresztül folytatta tevékenységét mire lebukott.

A 23 éves férfi játékszenvedélye miatt három embert elbocsátott a vállalat, mivel nem tudta fizetni a bérüket. Az ügyintézőt kollégái szorgos embernek vélték, hiszen leggyakrabban számítógépe képernyőjére meredve látták - mint kiderült, éppen akkor játszotta el a cég pénzét.

A férfi azon bukott le, hogy a vámhivatal egyszer egy nem teljesítette áfabefizetés miatt megkereste a vállalatot. Az ügyintéző volt főnöke, Mike Jones csalódottságát hangsúlyozta: "tényleg úgy érzem, hogy cserbenhagytak, hiszen 17 éves kora óta ismerem Benjamint".

A 23 éves férfi beismerte tettét és akár több év börtönbüntetést is kaphat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×