eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mennyibe kerül a királyi család az adófizetőknek?

Az angol királynő és az angol királyi család az elmúlt évben összesen 37,4 millió fontjába, azaz nagyjából 15 milliárd forintjába került a brit adófizetőknek. Bár ez így meglehetősen soknak hangzik, az adófizetők között elosztva kiderül: fejenként 62 pennyből, vagyis mintegy 250 forintból már fenntartható egy 60 milliós országban egy királyi család.

A monarchia fenntartása a tavasszal zárult brit üzleti évben 4,2 százalékkal került többe, mint az előző évben. Akkor ugyanis még csak 61 penny volt a királyi család költsége adófizetőnként - derült ki a Buckingham Palota most nyilvánosságra hozott adataiból.

A költségek megnövekedését részben a királyi rezidencia biztonsági intézkedéseinek szigorítása okozta, miután egy újságírónak sikerült munkát kapnia az épületben, és így "beépülnie" a palotába.

A kiadásokat növelték a királyi család tagjainak utazásai is, hiszen Károly herceg tavaly az Egyesült Államokban, a királynő pedig Ausztráliában és Szingapúrban is járt.

A királyi család évente 15 millió fontot kap a nemzeti történelmi örökségnek számító paloták fenntartására. Ebből az összegből azonban nem futja már számos, egyre sürgetőbbé váló felújítási munkára, így a jövőben a királyi család egymillió fonttal többet kér majd népétől az épületek fenntartására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×