eur:
394.24
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Butch Cassidy lőtte le a Sundance kölyköt?

Butch Cassidy és a Sundance kölyök nem a hatóságokkal kitört tűzpárbajban halt meg, ahogy azt a két bandita legendája tartja, hanem megölték magukat - állítja egy bolíviai író.

Sokan emlékezhetnek még Paul Newman és Robert Redford 1969-es filmjére, amelyben Butch Cassidy és a Sundance kölyök a fegyveresek golyózápora közepette az utolsó pillanatig küzd életéért. Most előkerült korabeli dokumentumok azonban egyáltalán nem erről tanúskodnak.

A Rene Hohenstein bolíviai drámaíró által előásott 1908-as rendőrségi jelentések szerint a banditák megsebesültek, és amikor rájöttek, hogy egy egész katonai szakasz szorította őket sarokba, végeztek magukkal.

Timoteo Rios nyomozó jelentésében azt írta: "két lövést és három kétségbeesett kiáltást" lehetett hallani az egyik éjjel.

Ezután hajnalban holtan találták a banditákat: Cassidy fejbe lőtte partnerét, majd magával is végzett - áll a rendőrségi jelentésben.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×