eur:
395
usd:
371.78
bux:
66218.74
2024. április 16. kedd Csongor

Miért kellene Harry Potternek meghalnia?

J. K. Rowling még soha nem járt olyan közel ahhoz, hogy kimondja: Harry Potter meghal a könyvsorozat utolsó részében, mint egy most sugárzott televíziós interjúban. Annyit azonban elárult a szerző, hogy a hetedik, egyben utolsó kötetben két főszereplő is meghal.

"Az egyik főhősnek megkegyelmeztem, de - be kell, valljam - ketten meghalnak, pedig eredetileg nem terveztem megölni őket. (...) De meg kell fizetni az árát. Végül is magával a gonosszal van dolgunk, és a gonosz nem a statisztákat célozza, hanem a főhősöket" - fogalmazott a sikerregények írója.

Arra a kérdésre, hogy Harry Potter lesz-e az egyik áldozat, J. K. Rowling azt válaszolta: megérti azokat a szerzőket, akik megölik főhőseiket, nehogy más szerzők ellophassák azokat.

"Teljes mértékben megértem azoknak a szerzőknek a gondolkodásmódját, akik azt mondják: inkább megölöm őket, mert így nem lehetnek más szerző által írt folytatások. (...) Agatha Christie is ezt tette Poirot-val, nem? Maga akart végezni vele. (...) Csodálom azokat az embereket, akik be tudják fejezni akkor, amikor a közönség még többet akar" - mondta a Harry Potter könyvek szerzője.

J. K. Rowling szerint nem csak rá, hanem 11 éves lányára is hatalmas nyomás nehezedik, hogy elárulja a történet végét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×