INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Miért kellene Harry Potternek meghalnia?

Infostart / InfoRádió
J. K. Rowling még soha nem járt olyan közel ahhoz, hogy kimondja: Harry Potter meghal a könyvsorozat utolsó részében, mint egy most sugárzott televíziós interjúban. Annyit azonban elárult a szerző, hogy a hetedik, egyben utolsó kötetben két főszereplő is meghal.

"Az egyik főhősnek megkegyelmeztem, de - be kell, valljam - ketten meghalnak, pedig eredetileg nem terveztem megölni őket. (...) De meg kell fizetni az árát. Végül is magával a gonosszal van dolgunk, és a gonosz nem a statisztákat célozza, hanem a főhősöket" - fogalmazott a sikerregények írója.

Arra a kérdésre, hogy Harry Potter lesz-e az egyik áldozat, J. K. Rowling azt válaszolta: megérti azokat a szerzőket, akik megölik főhőseiket, nehogy más szerzők ellophassák azokat.

"Teljes mértékben megértem azoknak a szerzőknek a gondolkodásmódját, akik azt mondják: inkább megölöm őket, mert így nem lehetnek más szerző által írt folytatások. (...) Agatha Christie is ezt tette Poirot-val, nem? Maga akart végezni vele. (...) Csodálom azokat az embereket, akik be tudják fejezni akkor, amikor a közönség még többet akar" - mondta a Harry Potter könyvek szerzője.

J. K. Rowling szerint nem csak rá, hanem 11 éves lányára is hatalmas nyomás nehezedik, hogy elárulja a történet végét.

A címlapról ajánljuk