eur:
394.06
usd:
363.76
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Bíróság elé került a körülmetélés

Egy elvált házaspár körülmetélési vitája odáig fajult, hogy bírósághoz fordultak. Így most egy chicagói bíró fogja eldönteni, körülmetéltetheti-e anyja a pár nyolc éves kisfiát. Az apa tiltakozik, szerinte a körülmetélés egyszerű csonkítás.

Az anya azt állítja: egészségügyi okokból szeretné körülmetéltetni fiát. Az Egyesült Államokban ugyanis igen gyakori, hogy hasonló megfontolásból már születéskor elvégzik a beavatkozást. Az 1970-esévekben még az újszülött kisfiúk 90 százalékát körülmetélték.
Amióta azonban az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia úgy foglalt állást, hogy egészségileg nem indokolt a beavatkozás, és így sok egészségbiztosító nem is téríti meg a költségeit, egyre csökken a körülmetélések száma. Jelenleg a fiúk 60 százalékánál végzik el a beavatkozást.

Az apa azonban úgy véli: nem egészségügyi indokok, hanem ex-felesége új férje áll a háttérben, aki zsidó vallású.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×