eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Akár amerikai elnök is lehetne a Megasztár

Egy korán őszülő amerikai bárénekes lett a 2006-os Megasztár amerikai változatának, az American Idol-nak a győztese, miután összesen 64 millió voks érkezett a döntő éjszakáján. Ennyi szavazatot soha egyetlen amerikai elnöknek sem sikerült begyűjtenie a választásokon.

A 29 éves Tylor Hicks annak ellenére győzedelmeskedett, hogy Simon Cowell, a zsűri kegyetlen őszinteségéről hírhedté vált tagja "egy esküvőn daloló részeg örömapához" hasonlította.

Az American Idol döntőjén olyan neves zenészek is felléptek, mint Prince, Dionne Warwick, Mary J. Blige, Toni Braxton és Meat Loaf. Nemrégiben ugyanis az amerikai zenei élet sztárjai is elkezdték komolyan venni a versenyt. Bár ez az első nyertes, Kelly Clarkson Grammy-díja, a 33 milliós lemezeladások és a hatalmas nézettség után nem is csoda.

Az American Idol és a magyar Megasztár, számos más ország hasonló műsorával együtt a brit Pop Idol című műsorra épül, amely mostanra Nagy-Britannia egyik legnagyobb kulturális exportja lett. Szakemberek becslése szerint a tehetségkutató produkció mára nagyjából 1 milliárd dollárt, azaz több mint 200 milliárd forintot érhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×