eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Feledékeny rendőrök miatt robbanóanyag került egy utasszállítóra

A szerb rendőrség elismerte: lehet, hogy véletlenül robbanóanyagot juttattak egy Nyugat-Európába tartó repülőgépre. A belgrádi reptéren a robbanóanyag-keresésre kiképzett kutyák tesztelésekor egy csomagnak ugyanis nyoma veszett - írja a Blic című lap.

A reptéri gyakorlaton a rendőrök Londonba, Párizsba, Milánóba és Athénba tartó csomagok közé rejtettek el robbanóanyagot, amelyet a kutyáknak kellett megtalálniuk.

A kutyáknak sikerült is kiszagolniuk egy kivételével az összes csomagot. Amikor a rendőrök ki akarták szedni a többi közül a megmaradt egy bőröndöt, akkor jöttek rá, hogy elfelejtették megjelölni. Azt sem tudták kideríteni, hogy melyik városba volt címezve.

A csomagok ezután felkerültek a gépekre, hogy a robbanóanyag hova indult útnak, azt senki nem tudja.

A szerb hatóságok a problémáról nem értesítették a hatóságokat, abban reménykedve, hogy a kisméretű, detonátor nélküli robbanóanyag nem tűnik majd fel senkinek, és nem derül fény a nem hivatalos gyakorlatra.

A történet akkor került napvilágra, amikor az egyik helyi lap elkezdett nyomozni egy, az eset kapcsán elbocsátott rendőrtiszt ügyében.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×