INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Harc az idegrendszeri betegség ellen, Harry Potter pénzéből

Infostart / InfoRádió
Jelentős összeggel járult hozzá egy skóciai kutatóközpont felállításához J. K. Rowling, a Harry Potter sorozat írója. Az intézetben a szklerózis multiplex elleni lehetséges gyógymódokat kutatják majd.

A Harry Potter sikerének köszönhetően ma már többszörös milliárdos írónő a szklerózis multiplex elleni küzdelem elkötelezett támogatója, mivel édesanyja ebben a betegségben halt meg 45 éves korában.

Remélem, az intézet segít majd a betegség rejtélyének megfejtésében, és a gyógymód megtalálásában - mondta az írónő, aki a Skóciai Szklerózis Multiplex Társaság támogató tagja.

Az adomány pontos összegét nem hozták nyilvánosságra, az intézet felállítása 2,5 millió fontba kerül, ebből 2,1 milliót ad a skóciai társaság. A bejelentés szerint ennek "jelentős" része származik J. K. Rowlingtól.

A szklerózis multiplex a központi idegrendszer betegsége, amely fokozatosan fejlődik ki, a folyamat során az agy egyre kevésbé képes utasításokat adni az izmoknak. Egy főre vetítve Skóciában szenvednek a legtöbben ebben a betegségben.

A címlapról ajánljuk