eur:
404.07
usd:
374.34
bux:
0
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Szabad a pesti alsó rakpart. Forrás: BKK
Nyitókép: Forrás: BKK

Idén utoljára lesz ilyen a fővárosban

A Pesti alsó rakpart változatos programokkal és gyertyafényes vacsorával várja idén utolsó alkalommal a kikapcsolódni, mozogni vágyókat. A rakpartszakasz ezrek számára vált kedvelt kikapcsolódási hellyé, így jövőre is ugyanígy tervezik megnyitni.

Az idén utolsó alkalommal nyílik meg a hétvégén a Pesti alsó rakpart a pihenni, sétálni érkezők számára - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Különféle programokkal és gyertyafényes vacsora kíséretében nyílik meg szombaton és vasárnap a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a már megszokott útvonalon: az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtótól a Margit hídig - írta a BKK.

A gyalogos- és kerékpáros forgalom számára megnyitott pesti rakpartszakasz térképe.
A gyalogos- és kerékpáros forgalom számára megnyitott pesti rakpartszakasz térképe.

Az érintett szakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától hétfő hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

A mozogni és kikapcsolódni vágyóknak érdemes tudniuk, hogy az Erzsébet híd - Irányi utca és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni, a megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a megnyitott rakpartot.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a kilátásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlik a kereskedés, Európában is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 04:10
×
×
×
×