eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel
Ukrajnába tartó kamionok sorakoznak a Hrebenne-Jahotyin lengyel-ukrán határállomás előtt Délkelet-Lengyelországban 2023. december 23-án. A lengyel-ukrán határállomásoknál lengyel fuvarozók újra lassítják az Ukrajnába irányuló kamionforgalmat, mert a szállítmányozási engedélyek rendszerének visszaállítását követelik az ukrán fuvarozó cégek számára, továbbá azt, hogy az ukrán fél szüntesse be a lengyel kamionosok Ukrajnából hazatérését megnehezítő elektronikus kiléptetőrendszerét.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Wojtek Jargilo

Szörnyű baleset az M0-son, mégis megmenekültek a gyerekek - videó

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szívszorító videót tett közzé.

Az M0-s autóúton egy autós elvesztette uralmát a járműve felett, nekiment a belső szalagkorlátnak, majd onnan a külső sávban állt meg.

Szerencsére senki sem sérült meg és ebben hatalmas szerepe volt a mögöttük érkező kamionosnak, aki megállt, bevédte őket és segített nekik.

Ha nem így tesz, ki tudja mi lett volna az autóban ülő 4 gyermekkel és nagymamájukkal olvasható a közútkezelő közösségi oldalán.

Címlapról ajánljuk
A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

Noha az ellenzők száma magas volt, a Bundestag pénteken elfogadta a biztonsági, illetve migrációs intézkedések szigorításáról szóló csomagot, amelyet az ellenzéki CDU/CSU és az AfD egyhangúlag elégtelennek tartott, a koalíciós szavazatok azonban elegendőnek bizonyultak a jóváhagyáshoz. A teljes törvénytervezet azonban egyelőre nem léphet életbe, a parlament felsőháza, a Bundesrat ugyanis kifogást emelt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A méret a lényeg: ezen dőlhet el a globális hegemóniáért vívott nagyhatalmi versenyfutás

A méret a lényeg: ezen dőlhet el a globális hegemóniáért vívott nagyhatalmi versenyfutás

Október 14-én a kínai haderő felsorakozott Tajvan szigete körül, az eset pedig újra felelevenítette egy kiterjedt távol-keleti háború rémképét. Amennyiben valóban katonai összecsapásokra kerülne sor, kiemelkedő szerepet kapna a hadiflotta, és vélhetően az amerikai hajókkal is farkasszemet nézne a kínai had. A képességek összehasonlításánál gyakran a seregek meglévő számait vetik össze. ám kimarad egy nagyon fontos szempont: a gyártási kapacitás. Ebben pedig alaposan felborulnak az erőviszonyok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×