eur:
400.97
usd:
369.09
bux:
75170.39
2024. október 17. csütörtök Hedvig
A BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú buszai a járművek forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Magára hívta a cégét a telefonáló BKV-sofőr

Egy utas rögzítette, hogy menet közben kézben tartott mobillal telefonál a buszvezető, aztán a panaszát sem fogadták, most a közlekedési cég vizsgálatot indít az ügyben.

Az egyik BKV-járaton hosszasan telefonálgatott a buszsofőr vezetés közben, miután az egyik utas rászólt, hogy tegye le, hiszen emberek, gyerekek vannak a járművön, a vezető csak annyit felelt: „És?”.

A felvételt a Blikk egyik olvasója készítette a 85-ös buszon történtekről múlt hét csütörtökön. Kőbánya-Kispest megállóban szállt fel, a felvételen jól látszik, ahogy a buszsofőr vezetés közben – a jobb kezével a füléhez tartva a készüléket – telefonálgat, így csak egy kézzel fogja a kormányt. A beszámoló szerint hosszú perceken keresztül telefonálhatott így a sofőr.

Az utas az Örs vezér terén a buszsofőrök számára kialakított pihenőhely akart bejelentést tenni, de csak kinevették, és az egyik sofőr azt mondta: "Azt csinálunk, amit akarunk. Úgy is kevés a buszsofőr."

– idézte az olvasó a buszvezető szavait. Ekkor megérkezett a pihenőhelyre az érintett buszt vezető hölgy is, aki azzal magyarázta az esetet, hogy meghalt az egyik kollégája, és ezt az ügyet intézte telefonon. „Mondtam, hogy hölgyem, nagyon sajnálom, hogy meghalt a kollégája, de azt a száz főt várja haza a családja. Gyerekek is ültek a buszon. Mi van, ha karambolozunk, és valaki megsérül, vagy ha esetleg meghal? Erre azt mondta, ő azt csinál, amit akar.”

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste a BKV-t, a társaság jelezte, hogy nem érkezett hivatalos panasz, de a felvétel alapján „haladéktalanul vizsgálatot indít”.

„A telefonhasználatot a KRESZ egyértelműen szabályozza, és ha egy járművezető a KRESZ-t megsérti, az minden esetben szankciót von maga után, a szabálysértés súlyához igazodva. Ezért társaságunk a szükséges munkáltatói intézkedést megteszi” – írta a BKV.

Címlapról ajánljuk
Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

A teljes fogyasztás tekintetében hozza a régiós átlagot Magyarország, a külső kereslet visszaesése és a beruházások elmaradása azonban a GDP-adatokat is jelentősen befolyásolja – mondta az InfoRádióban az MBH Bank elemzési centrumának vezető elemzője. Árokszállási Zoltán szerint az év végén 4,5 százalék környékén alakulhat az inflációs adat, míg a jövő évi átlag 3,5 százalék felett lehet.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

A hétfői csúcsdöntések után tegnap elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, és a vezető indexek végül eséssel zártak, főleg a chiprészvények esése miatt. Ezt követően az ázsiai piacokon vegyesen alakultak a mozgások, a japán tőzsde esett, de a kínaiak felpattantak. A globális hangulatromlás Európában is érezteti hatását a mai kereskedésben, lefelé vették az irányt az európai tőzsdék, míg az amerikaiak hamar kilőttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×