eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 24. szombat Bertalan
Nyitókép: Pixabay

Nagy István: nemzeti kincs az ország vadállománya

Fontos megújuló természeti erőforrásként tekint a kormány Magyarország vadállományára, amely nemzeti kincs, ezért védeni szükséges, de szakszerűen és fenntartható módon gazdálkodni is kell vele - jelentette ki az agrárminiszter köszöntő beszédében szombaton Lakiteleken, az Országos Vadásznapon.

Nagy István, a Hungarikum Ligetben tartott eseményen elmondta: a kormány részéről tisztában vannak azzal, hogy a vadgazdálkodás ágazati kapcsolataiban központi jelentőséggel bír a vadkár és a vadban okozott kár, amelyek a természetgazdálkodási ágazatok harmonizációja terén a legérzékenyebb konfliktusforrásnak számítanak.

Egyszerre kell ugyanis elérni azt, hogy az agrárium termelékenysége, a magyar gazdák versenyképessége növekedjen, ugyanakkor az európai és a magyar élelmiszerellátás biztonságát megteremtő mezőgazdasági termelés, a minőségi élelmiszerek előállítása jövedelmező és társadalmilag elismert tevékenységgé váljon - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk

Néhány tanszer ára szabályosan kilőtt

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az áltagos éves infláció felett emelkedett a tanszerek ára Magyarországon. Most ősszel - a két évvel korábbihoz képest - csaknem 40 százalékkal drágábban lehet beszerezni az iskolában szükséges eszközöket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Nagy tervei vannak a kormánynak az egészségüggyel

Nagy tervei vannak a kormánynak az egészségüggyel

A fő cél a munkaképes egészségügyi szakdolgozók pályán tartása, amire új technológiák bevezetésével törekednek. Ezek az innovációk a betegbiztonság és a betegek komfortérzetének növelését célozzák meg, valamint ápolástechnikai eszközökkel is segítenék az egészségügyi dolgozók munkáját. – mondta el Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára a Tranzit fesztiválon az egészségügyi dolgozók helyzetéről és a kormány jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×