eur:
393.85
usd:
354.22
bux:
73240.58
2024. augusztus 23. péntek Bence
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. XXII. kerületi pezsgőpincéjében tartott sajtótájékoztatón 2017. május 11-én. Az eseményen stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Győrffy Balázs a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) elnökével.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Lemondott a Fidesz egyik EP-képviselője, miután megütött egy nőt

A politikus és a párt Facebook-oldalán jelent meg erről tájékoztatás.

A Fidesz Facebook-oldalán az olvasható, hogy Győrffy Balázs európai parlamenti képviselő csütörtök éjjel ittas állapotban vitába keveredett egy nővel, és a vita tettlegességig fajult. "Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségünkből" - olvasható, hozzátéve, hogy Fideszben világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösségünk tagja.

Győrffy Balázs EP-képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke közösségi oldalán azt írta, hogy sajnálja a történteket, kilép a pártból és lemond minden közéleti pozíciójáról.

"Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre, elfogadhatatlan, amit tettem. Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, legfőképpen az érintettől. Szeretnék elnézést kérni a családomtól, az engem támogatóktól, a politikai közösségemtől" - fogalmazott. Vállalja a jogi következményeket is.

Címlapról ajánljuk
A Mol annyi földgázt termelhet ki Pakisztánban, mint a magyar éves lakossági fogyasztás

A Mol annyi földgázt termelhet ki Pakisztánban, mint a magyar éves lakossági fogyasztás

Három jelentős gáztalálatot ért el a Mol Pakisztánban. A magyar olaj-, és gázipari vállalat 25 éve működik operátorként az ázsiai államban, ahol 19 éve termel szénhidrogént, a részesedése pedig csaknem 8,5 százalék az itt kitermelt gáz mennyiségéből – mondta az InfoRádióban Homonnay Ádám, a Mol kutatás-termelés csoport szintű operációs vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
Trump győzelmével lábon lőné magát az Egyesült Államok?

Trump győzelmével lábon lőné magát az Egyesült Államok?

Az elmúlt hetekben egyre intenzívebbé, vagy – ha úgy tetszik – kaotikusabbá váló amerikai elnökválasztási kampány kimenetele nem csupán az USA, hanem természetesen Kína számára is rendkívül fontos. Így érthető módon számos elemzés és találgatás jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy melyik elnökjelölt győzelmének örülne jobban Peking. Furcsa mód a legtöbb elemző arra következtetésre jut, hogy Kína szempontjából szinte mindegy, hogy Kamala Harris vagy Donald Trump ül majd az Ovális Irodában, hiszen úgyis kétpárti egyetértés van azzal kapcsolatban, hogy Kína a legnagyobb kihívás az Egyesült Államok számára. Csakhogy az amerikai-kínai kapcsolatok hosszú távú kilátásai szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy az USA a demokraták vagy Trump eszközeivel veszi fel a versenyt Kínával szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 23. 11:10
×
×
×
×