eur:
393.31
usd:
357.64
bux:
71832.47
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Nyitókép: Pixabay

Lakossági programokat is szervez a 100 éves Magyar Gyermekorvosok Társasága

A centenárium alkalmából a Magyar Nemzeti Bank emlékérmét bocsát ki.

2024-ben alapításának 100. évfordulóját ünnepli a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT). A centenárium alkalmából, „Szívvel-lélekkel, tudománnyal” mottóval sokszínű programsorozatot terveznek. A jubileumhoz kapcsolódva megjelenik még a 2100 fős tagsággal rendelkező szervezet történetét összefoglaló kötet, a Magyar Nemzeti Bank pedig emlékérmét bocsát ki.

A szervezet közleménye idézi Nagy Anikót, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnökét, aki úgy fogalmazott: a szervezet célja továbbra is – az alapító szándékával megegyezően – a magyarországi gyermekgyógyászat tudományos fejlődésének elősegítése, a szakmai tudásanyag bővítése a beteg gyermekek minél magasabb szintű ellátásának érdekében. Hozzátette, a gyermekorvosok 100 éve szolgálják a társadalmat hazánkban, gyógyítják, vigyázzák gyermekeinket; munkájuk során eddig 14 millió gyermekről gondoskodtak az ellátórendszerben.

Az ünnepi események részeként

  • online előadások és "élő" beszélgetések szólnak majd a hazai gyermekgyógyászat 100 éves történetéről. Jeles professzorok visszaemlékezéseit lesznek hallhatók, akik szakterületük kialakulásáról, fejlődéséről és jövőjéről is beszélnek. A tudományterület kiválóságaival életútinterjúk készülnek.
  • a centenárium jegyében az első magyar gyermekkórházak falán emléktáblákat helyeznek el, az ugyancsak 100 éves debreceni és a pécsi gyermekklinikákat külön is köszöntő programok zajlanak.
  • lakossági edukációs kampányokat szerveznek majd az MGYT honlapján és közösségimédia-felületén, emellett lesz egy gyermekrajz-pályázat is, középpontjában az egészségtudatossággal.
  • a hazai gyermekgyógyászat történetiségét, mérföldköveit, relikviáit egy kamaratárlat mutathatja be a jövőben.
  • nagyszabású hangversenyt szerveznek október 30-án a Zeneakadémián, amelyre a hazai gyermekgyógyászokon, az ágazat támogatóin kívül a lakosságot is várják.
  • november 14-16. között Centenáriumi Kongresszust tartanak Debrecenben, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének őszi konferenciájával közösen.
Címlapról ajánljuk
Márton Viviana Los Angelesben már az ikertestvérével együtt szeretne olimpiai bajnok lenni

Márton Viviana Los Angelesben már az ikertestvérével együtt szeretne olimpiai bajnok lenni

Az UTE tekvondósa azt mondta az InfoRádióban, hogy szupererő rejlik a párosukban, és a jövőben is szeretnének minden olyan versenyt megnyerni, amelyen elindulnak. Márton Viviana felidézte, hogy ösztönösen csinálta a show-t az olimpiai döntőben, és sok erőt merített a szurkolók buzdításából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×