eur:
393.18
usd:
359.77
bux:
71887.78
2024. augusztus 12. hétfő Klára
Második világháborús bomba a XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában egy építkezésen a hatástalanítás napján, 2021. július 29-én. Az 500 kilogrammos légibomba egy zárt építési területen, földmunkák közben került elő. A tűzszerészek várhatóan délelőtt kezdik meg a műveletet, amelynek idejére a környéket mintegy 500 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Nagytarcsán is kísért a múlt

Második világháborús légibomba került elő a Pest vármegyei Nagytarcsán, építési munka közben - közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede a Facebook-oldalán hétfőn.

Újabb 100 kilogrammos, szovjet légibombára bukkantak, ezúttal Nagytarcsán, egy Nádas úti építési területen. A tűzszerész járőr a helyszínen hatástalanította a bombát, amit ezt követően a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítottak, ahol később megsemmisítik.

A tűzszerész ezred augusztus elején számolt be arról, hogy Esztergomnál a Dunából mederkotrás közben egy 100 kilogrammos, második világháborús szovjet légibomba került elő. Arra a robbanóeszközre egy önürítő uszályba kotort sóderban bukkantak rá, szintén a helyszínen hatástalanították, majd a honvédség központi gyűjtőhelyére szállították.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk

Így értékelte a világsajtó az olimpiát

A nemzetközi sajtó szerint a vasárnapi záróünnepség nem volt olyan látványos, mint a megnyitó, a párizsi olimpia azonban a koronavírus-járvány okozta üresség után visszahozta a sportba a lelkesedést, a szenvedélyt és utat mutatott Los Angelesnek, egyben mércét állított a következő helyszíneknek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×