eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
Nyitókép: kreszvaltozas.hu

A magyar rendőrség sem igazán szívleli a Waze-t, de van ellene módszerük

Az ORFK nem rejti véka alá az alkalmazás iránt érzett antipátiáját, egyben azt is elárulta, hogy új járműből végzi a sebességmérést.

A hatóságok nem sokat tudnak tenni ellene, de nem nézik jó szemmel, sőt, veszélyesnek tartják a gyakorlatot, hogy a felhasználók a Waze alkalmazásban előre jelzik, ha valahol sebességmérés zajlik - írja a vezess.hu.

Mint írják, a rendfenntartók éppen amiatt szüntették be évekkel ezelőtt azt a gyakorlatot, hogy előre közlik, hol fognak sebességet mérni, ugyanis a megjelölt helyek előtt az autósok hirtelen lassítottak, majd továbbhaladva továbbra is túllépték a megengedett sebességet.

Ez a magatartás balesetveszélyessé tette a rendszert, ugyanis a hirtelen fékező járművek miatt sokszor történtek balesetek.

A Waze alkalmazássalis hasonló a helyzet - állítja a lapnak Berzai Zsolt alezredes. Előfordulhat, hogy amikor a sofőr értesítést kap a sebességmérésről, hasonlóan jár el. A rendőrség számára az is problémát jelent, hogy a sofőrök nem a vezetésre figyelnek, amikor bejelentik a sebességmérő helyét az alkalmazásban - írják. A rendőrség úgy véli, nem életszerű, hogy valaki csak azért megálljon, hogy a többieket értesítse a mérésről.

Az alezredes arra is felhívja a figyelmet, hogy a Waze ma már hamis biztonságérzetet ad a gyorsan közlekedőknek, előfordulhat ugyanis, hogy az alkalmazás szerint az adott úton nincs sebességmérés, de valójában egy civil járműben elrejtett radar figyeli a gyorshajtókat.

"A rendőrség ma már nemcsak a fix sebességmérő kapuknál és rendőrségi autókból méri a sebességet, hanem a legmodernebb eszközöket használva civil járművekből is, amelyek akár kamionok is lehetnek" - árulta el a lapnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Amerikai atomfegyverek áraszthatják el a világot, komor jövőkép sejlik fel Ukrajna előtt – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Amerikai atomfegyverek áraszthatják el a világot, komor jövőkép sejlik fel Ukrajna előtt – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az orosz Taszsz hírügynökség számolt be Vipin Narang, az amerikai védelmi miniszter űrpolitikáért felelős megbízott helyettese kijelentéséről, amely szerint az Egyesült Államok megnövelheti a telepített nukleáris robbanófejek számát.Ukrajna közzétette, hogy hány ember távozására számítanak 2024-ben és 2025-ben az országból. A számok nagyon aggasztó jövőt vázolnak fel Kijev számára a jövőben – közölte az Ukrán Nemzeti Bank jelentését a Kyiv Independent. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×