eur:
395.27
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó Péter szerint balti propaganda zajlik Magyarországgal szemben

Ráadásul újra. A téma a Nemzeti Kártya-program, amelybe orosz és fehérorosz állampolgárok is bevehetők.

Újraindult a balti propaganda-hadjárat hazánk ellen, a baltiak szerint Magyarország veszélyezteti a schengeni övezet biztonságát azáltal, hogy több más ország állampolgárai mellett az orosz és a belorusz állampolgárok is bekerültek a Nemzeti Kártya-programba - írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében kijelentette: "ez egy gyerekes hazugság".

Az igazság az, hogy az orosz és belorusz állampolgárok továbbra is kizárólag vízum birtokában léphetnek be Magyarország és ezzel a schengeni övezet területére, tartózkodási engedélyt pedig csak a jogszabályokban rögzített módon, az Idegenrendészeti Főigazgatóság által lefolytatott eljárás nyomán kaphatnak - mutatott rá a miniszter.

Hozzátette, ilyen eljárásokat lefolytatni, tartózkodási engedélyt kiadni az európai szabályok szerint nemzeti hatáskörbe tartozik, ilyen joga tehát van a litván, a lett és az észt hatóságoknak is.

"Sokkal jobb lenne, ha balti kollégáim korrektül tájékoztatnák saját választópolgáraikat egy újabb hazugsághadjárat indítása helyett" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
Magyarország–Spanyolország
Férfi vízilabda élőben

Magyarország–Spanyolország

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játssza második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok 8-3-ra verték a szerbeket, a franciák 14-13-ra a japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×