eur:
393.05
usd:
363.23
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Nyitókép: Magyar Péter/Facebook

Ennyit keresett az elmúlt négy évben Magyar Péter

Közzétette vagyonnyilatkozatát Magyar Péter.

Az Európai Parlament oldalán közzétették az EP-képviselők vagyonnyilatkozatait, amiből a Tisza Párt hét képviselőjének bevételeire is rálátás nyílt - írja az Index.

A Tisza Párt újonnan megválasztott elnökének csak az EP-mandátumból származik bevétele – előtte viszont elég jól keresett. A párt elnökeként nem vesz fel fizetést, sőt, az EP-képviselői tiszteletdíjának felét eljótékonykodja, de a pártját is támogatja havi 100 ezer forinttal.

Magyar Péter korábbi bevételeinek listája:

  • Hodler Alapkezelő Zrt., jogi igazgató (2022 április – 2024 március) - havonta 3 millió Ft
  • Diákhitel Központ Zrt., vezérigazgató (2019 június – 2022 február) – havonta 3,5 millió Ft
  • Diákhitel Központ Zrt., igazgatósági tag (2021 január – 2022 július) – havonta 400 ezer Ft
  • Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2022 augusztus – december) – évente 1,875 millió Ft
  • Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2023 január- december) – évente 1,475 millió Ft
  • Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2024 január- február) – évente 1,794 millió Ft
  • Hiventures Zrt., befektetési bizottsági tag (2021 – 2024 február) – havonta 400 ezer Ft
  • Volánbusz Zrt., igazgatósági tag (2023 április -december) – havonta 1,1 millió Ft
  • MBH Bank Nyrt., felügyelő bizottság tag (2022 szeptember – 2024 február) – havonta 1,5 millió Ft

A bevallásból az is kiderül, hogy az ellenzéki politikus a Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány kuratóriumi tagja volt 2021 és 2023 között, de ezért - a közzétett dokumentum szerint - nem vett fel fizetést. Magyar Péter az LLM Zrt. részvényeinek kizárólagos, 100 százalékos tulajdonosa, de bevétele innen sem származott.

A Tisza Párt listáján másodikként szerepelt Dávid Dóra Meta-részvényesként igen jól keresett (évi 90 millió forint körül), viszont az összes részvényét eladta, mielőtt képviselői posztért indult.

Tarr Zoltánnak több munkahelye is volt a mandátuma előtt – egyről ki is rúgták, miután felszólalt Magyar Péter április rendezvényén – és nem is keresett rosszul, de a képviselői fizetése azért magsabb lesz, mint az eddigi bevételei.

Kulja András orvos jól keresett a Tisza Pártos szerepvállalása előtt is, a bevallása alapján havonta akár 3 millió forint körüli jövedelme is lehetett, amelybe már a saját vállalkozásának bevételei is beleszámítottak. Előtte a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet orvosi alapbére, plusz ügyeleti bére havi 2,36 millió forint volt.

Lakos Eszter tíz évig a kutatás és fejlesztés területén dolgozott, majd hazaköltözése után Magyarország EU-s állandó képviselőjeként 2,9 milliót keresett havonta, utána pedig az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnél (EIT) projekt-támogatóként 1,2 milliós havi fizetést kapott

Gerzsenyi Gabriell szabadúszó íróként elenyésző évi 90 ezer és 400 ezer forint közötti bevételekkel büszkélkedett, viszont korábban Brüsszelben, az Európai Bizottságnál EP-képviselőként havi 3,8 milliós fizetésből tengette napjait.

Kollár Kinga szintén az Európai Bizottságnál havi 9000 eurós fizetésért dolgozott, amely olyan 3,5 milliós havi fizetést jelentett magyar fizetőeszközre lefordítva.

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×