eur:
390.93
usd:
357.51
bux:
72493.2
2024. július 17. szerda Elek, Endre
Details with the red and blue lights siren on top of a police car
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Magyar Nagydíj: figyelem, változik a közlekedés rendje!

A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt forgalmirend-változás lesz július 18-21. között – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, tömegközlekedéssel a H8 HÉV-vel lehet kijutni a versenypályához. A HÉV kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják az érdeklődőket a Hungaroring 3-as kapujáig, ahonnan minden nézőtéri hely elérhető. A délutáni órákban az ingyenes buszok viszik a nézőket a gödöllői MÁV-, illetve HÉV-megállóba.

A versenyhétvégén a futamot követően a forgalom függvényében dönt a rendőrség az utak egyirányúsításáról. A folyamatosságot minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztató táblákkal segíti a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság – ismertették a police.hu-n.

Hangsúlyozták: a rendezvényre kilátogató közönség számoljanak azzal, hogy a beléptetés hosszabb időt vesz igénybe. A versenypálya környékén és az oda vezető utakon 2024. július 18. reggeltől július 22-én reggelig megállási tilalom lesz érvényben.

A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok – tudatta a rendőrség.

A forgalmi változásokkal kapcsolatban azt írták: Szilasligeten a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú lesz a forgalom, és Mogyoródon a Gödöllői úton és a Dózsa György úton - ahogy az adott közlekedési helyzet engedi – szintén kétirányú lesz a forgalom.

A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba – csak a főbejárat felé –, délután szintén egy irányba, a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni. Az Aquaréna és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz. A Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányban haladhatnak az autósok, a versenyek végén megfordul a forgalmi rend – ismertette a rendőrség.

A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból Csömör irányába közlekedhetnek, de a forgalom függvényében a távozási irány a 6-os kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába változhat. A Kerek-tótól a versenyt követően két irányban lehet közlekedni: az M3-as autópálya vagy Mogyoród felé - írta a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
Magányos támadók próbálják megváltoztatni a politikát

Szakértő a merényletekről
Magányos támadók próbálják megváltoztatni a politikát

Ázsiában 2022-ben Abe Sindzó japán miniszterelnököt érte halálos lövés, Európában május 15-én Robert Ficóra lőtt rá egy merénylő, Amerikában pár napja Donald Trump elnökjelöltet sebesítette meg egy lövedék. A politikai indíttatású támadások okairól az InfoRádió Kemény Jánost, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos munkatársát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
Sok család felteszi most ezt a kérdést: őszig érdemes dönteni

Sok család felteszi most ezt a kérdést: őszig érdemes dönteni

A szülők általában már 16-17 éves korú gyerekeiknek is nyitnak bankszámlát, de legkésőbb az egyetemi tanulmányok megkezdésével megkerülhetetlenné válik a folyószámla-nyitás: már az egyetemi beiratkozás során kötelező bankszámlaszámot megadni, illetve a diákmunka-központok is utalással rendezik a fizetéseket. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak diákszámla-konstrukciót a leendő ügyfelek, illetve milyen tanácsokkal segíti őket a családjuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×