eur:
391.89
usd:
360.16
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Professors and assistants explaining a lecture to a group of college students.
Nyitókép: Getty Images

Fontos határidő jár le, utoljára léphetnek a leendő hallgatók

Bizonyos felvételizők számára még mindig nem késő leadni az esetleg hiányzó dokumentumokat, illetve módosítani a megjelölt felsőoktatási képzések sorrendjén.

A felsőoktatásba jelentkezőknek június 10-ig volt lehetőségük pótolni a hiányzó dokumentumaikat, azokat kivéve, akik külföldön érettségiztek vagy felsőfokú oklevelet szereztek - írja a magyarnemzet.hu.

Az ő számukra a dokumentumbenyújtási határidő július 16., és a jelentkezés sorrendjét is eddig lehet módosítani.

A felvételizőknek egy lehetőségük van a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét megváltoztatni, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. Akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel, azoknak a 2024. évi általános eljárásban első ízben alkalmazott új szabályok miatt 2024. július 16-ig van módosítási lehetőségük - írja a lap.

Hozzáteszik, javasolt körültekintően eljárni, elsősorban a jelentkező megváltozott döntése vagy élethelyzete alapján lépni, és nem az esélylatolgatás miatt módosítani.

A jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon az elbírálásukat is.

Nem szükséges feltölteni

  • a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2024. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem),
  • a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, valamint
  • a 2006. február 1. után megszerzett hazai oklevelet.

Az Oktatási Hivatal ezeket az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át. A friss érettségi eredmények folyamatosan érkeznek meg a központi felvételi nyilvántartásba. A határidőig benyújtott dokumentumok és a beérkező közhiteles adatok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart.

A szeptemberben induló képzések ponthatárait július 24-én hirdetik ki, és először a Felvi felületén jelennek meg.

Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadtak telefonszámot, már aznap értesítést kapnak az eredményről SMS-ben.

A besorolási határozat, amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben, a ponthatárok kihirdetését követő nyolc napon belül az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×