eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – Zöldek – DK – MSZP fővárosi listavezetője beszédet mond a Jövőt adunk Budapestnek! című választási programismertetőjén a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2024. május 25-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Karácsony Gergely most már nem akar új szavazást

A főpolgármester szerint "három a magyar igazság", folytatja azt a munkát, amit az előző 5 évben végzett, és ígéreteket is tett a budapestieknek.

Noha korábban következetesen kiállt amellett Karácsony Gergely, a több ellenzéki párt által is támogatott főpolgármester-jelölt, hogy a végsőkig küzd azért, hogy újra rendezzék meg a főpolgármester-választást, az újraszámlálás eredményét bejelentő NVB-ülést követő Facebook-posztjában ennek már nyoma sincs.

A regnáló főpolgármester szerint "három a magyar igazság", mivel az első, a második és a harmadik jogi felülvizsgálat után is ő nyert.

"Nincs már mit újraszámoltatni. És ebben egy jó dolog biztosan van, hogy nekem okom és módom van újra azt mondani. Köszönöm, Budapest!" - írta Facebook-posztjában Karácsony Gergely, aki a budapesti szavazók relatív többségének nyerte el a bizalmát, a Vitézy Dávidra és Grundtner Andrásra leadott voksok száma csaknem 40 ezerrel több, mint a rá szavazóké.

Karácsony Gergely szerint 5 éven át próbálták eltaposni.

"A város büntetésével, titkosszolgálati eszközökkel gyártott kompromatokkal, politikai megrendelésre végzett házkutatásokkal, a választási rendszer hegesztésével, kétjelöltes visszaléptetős játszmázással, politikai komisszár alkotmánybírákkal. Nem sikerült, a fővárosiak átláttak az ármányon" - ecsetelte.

Több zöldet, több gondoskodást és jobb egészséget ígért a városlakóknak, valamint az elmúlt 30 év legnagyobb lakhatási programját.

"Bármi is történt az elmúlt hetekben, én ahhoz tartom magam, amit sokszor mondtam már: velem csak az nem tud együttműködni, aki nem akar. A következő hetekben sok egyeztetés következik az új közgyűlés előkészítése érdekében" - utalt arra, hogy a közgyűlésben nagyon bonyolult végeredmény alakult ki, a Fideszt és a Tisza Pártot is többen képviselik a testületben, mint a mögötte álló összefogást.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×