eur:
393.75
usd:
363.8
bux:
73436.13
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Karácsony Gergely, Vitézy Dávid
Nyitókép: Facebook/Vitézy Dávid

Lassan hátradőlhet Karácsony Gergely, itt vannak a legfrissebb adatok az újraszámlálásról

Karácsony Gergely kismértékben növelte előnyét a főpolgármester-választáson leadott szavazatok újraszámlálásának második napja után.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egyik tagja azt mondta a 444.hu-nak, hogy 16 kerület adatainak összesítése után Karácsony 200-250 szavazattal vezet Vitézy Dáviddal szemben.

Szerdán a legnagyobb változást a XIII. kerület 15-ös számú szavazóköre hozta. Az újraszámlálás után Karácsony így 134 szavazat előnyt szerzett a XIII. kerületben.

Csepelen fordított volt a helyzet, ott Vitézy körülbelül 20 szavazat előnyt szerzett Karácsonnyal szemben, miután több rá leadott szavazatot tévesen a főpolgármesterhez számoltak.

Zuglóban 30 olyan Karácsony-szavazatot találtak, amit korábban nem számoltak meg. Itt június 9-én azt jegyezték fel a szavazatszámlálók, hogy 31 szavazat hiányzik az egyik urnából, de most arra jutottak, hogy valójában csak 1 ilyen volt.

A többi kerületben is voltak apró változások, ám azok nagyjából kiegyenlítették egymást.

Vitézy szerda délután telefonon a 444-nek azt mondta, a kialakult helyzet jól mutatja, hogy szükség lenne az automatikus újraszámlálásra, ha a különbség 1 százalék alatti. Most 1200 szavazatot minősítettek át, ami jelentősnek mondható.

Csütörtökön tovább folytatódik a főpolgármester-választás végtelen története, az újraszámlálás harmadik napján a VIII., IX., X., XII., XV., XIX. és a XX. kerületekben nézik át újra a leadott szavazatokat. A jelenleg zajló folyamat ezzel ma délutánra le is zárul,

a hivatalos eredményt pénteken állapítják majd meg

- írja a telex.hu.

Az atv.hu viszont azt írja egy alkotmányjogász megkérdezése után, hogy "tekintve, hogy ez egy érvényes határozat lesz, ez megtámadható lesz." Szentpéteri Nagy Richárd szerint mivel a döntést a Nemzeti Választási Bizottság hozza, az eredmény ellen újabb jogorvoslatot a Kúriától lehet kérni.

Címlapról ajánljuk
Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz
Lénárt Ágota

Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz

Minden ember hibázik, ezt egy sportolónak is be kell tudnia kalkulálni a versenyzésébe, illetve törekednie kell arra, hogy valahogy kijavítsa, ellensúlyozza a botlását – mondta az InfoRádióban a sportpszichológus. Lénárt Ágota hozzátette: a leblokkolás sok esetben korábbi versenyeken elkövetett hibák utóhatása, a gátló körülményeket pedig minél előbb ki kell iktatni.

Egy tucat aranyérmet osztanak szét ma Párizsban

Ma kiderül, milyen formában van a férfi 200 méteres pillangóúszás címvédője, Milák Kristóf.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

A hét elején óvatos kereskedést látunk a tőzsdéken, a befektetők kivárnak a holnapi Fed-kamatdöntés, valamint a héten érkező nagyobb vállalati gyorsjelentések (Microsoft, Apple) előtt. Ázsiában ma vegyes mozgásokat láttunk a tőzsdéken, és a határidős indexek állása alapján Európában is iránykeresés jöhet. Közben több fontos adatközlés is lesz ma, itthon és Európában GDP-adatok érkeznek, valamint a júliusi német inflációs adat is jön, míg az Egyesült Államokból munkaerőpiaci statisztikákat közölnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×