eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Szavazatszámlálás az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban kialakított 7. szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Hivatalos: újraszámolás jön Győrben is

Hétezer szavazatot számolhatnak újra hétfőn Dezsi Csaba András polgármester indítványára.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság péntek reggeli ülésén úgy határozott, hogy a győri önkormányzati választáson a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok ügyében elfogadja Dézsi Csaba András hivatalban lévő polgármester jogorvoslati kérelmét.

A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület (TSZVE) színeiben, LMP-, Momentum- és MSZP-támogatással induló Pintér Bence 440 szavazat különbséggel legyőzte a kormánypárti polgármestert. Dézsi Csaba András először gratulált legyőzőjének, majd egy nappal később jelezte: újraszámlálást kezdeményez, mert a beadványa szerint hét szavazókörben történhetett olyan jogsértés, amely indokolja ezt.

A 24.hu azt írja, hogy a területi választási bizottság elnöke, Mester László az összes szavazat újraszámlálását javasolta, végül a bizottság négy igen szavazattal egy ellenében csak a beadványban megjelölt hét szavazókörben rendelte el az újraszámlálást.

Ez megközelítőleg hétezer szavazatot érint. Az újraszámlálás hétfőn délelőtt 9 órakor kezdődik, és nyilvános lesz.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×